Iunie 2020: Renault este lider de piață în România pe segmentul mașinilor electrice

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2020 Știri auto

Chiar dacă epidemia de COVID-19 a afectat întreaga piața auto, Renault reușește să își consolideze poziția de lider în segmentul vehiculelor electrice (EV) în România.

Piața modelelor EV a înregistrat în primele 6 luni ale anului o creștere de 27% față de aceeași perioadă în 2019, în special datorită unui număr tot mai mare de concurenți. Astfel Renault reușește să câștige o cotă de piață semnificativă de 44%.

Renault ZOE este lider pe piața de EV

La mai puțin de 6 luni de la momentul lansării comerciale, Noul ZOE este lider pe piața de EV cu peste 40% MS. De asemenea, modelul de segment B își dublează vânzările, ajungând la 255 de înmatriculări în România în primele 6 luni ale anului. Reconfirmă astfel rezultatul excepțional obținut la nivel european de 17.650 de înmatriculări (o creștere de 98,8% vs 2019) pe parcursul aceleiași perioade.

În luna iunie Noul ZOE a reușit să intre în topul general al primelor 20 de modele vândute în țară. Renault Kangoo Z.E. păstrează poziția de lider pe piața de modele utilitare electrice cu 14 vehicule înmatriculate, iar Renault Twizy completează lista opțiunilor alese de clienți cu 4 unități înmatriculate.

Până la finalul anului Renault își va extinde gama cu o nouă ofertă E-TECH hibrid.

Rabla Plus susține achiziția de vehicule elctrice

În cazul mașinilor electrice, alte mărci aflate în topul preferințelor printre clienții români ar fi mai BMW i3 și Nissan Leaf.

Clienții care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete. Un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP, și un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice. Pentru anul 2020 se acordă 3.000 de tichete.

Anul acesta s-a aprobat pentru Rabla Plus cel mai mare buget de când există programul: 140 de milioane de lei, cu aproape 45% mai mare decât în anul 2019. Pe lângă mașini, anul acesta Rabla Plus oferă un bonus de 700 de euro pentru achiziția de motociclete full electrice.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi accesate împreună.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide