Jaguar Land Rover reduce producția din cauza crizei semiconductorilor

Autor: Adrian Somai 25 nov. 2022 Știri auto

Industria auto a fost puternic impactată de criza mondială a semiconductorilor, numeroși constructori de pe scena auto globală întâmpinând dificultăți în procesul de producție din această cauză. Jaguar Land Rover este ultimul nume important care se vede nevoit să reducă cifrele de producție pe fondul lipsei de semiconductori.

Înainte de a pleca din funcția sa de CEO al Jaguar Land Rover, Thierry Bollore a tras un semnal de alarmă în acest sens, susținând că această criză a semiconductorilor nu se va încheia prea curând. Mai mult, există voci avizate care au transmis că problema va persista până cel puțin în anul 2024.

Situația se dovedește a fi, într-adevăr, destul de gravă pentru Jaguar Land Rover, constructorul britanic anunțând reducerea cifrelor de producție în cadrul uzinelor sale din Marea Britanie până în luna martie a anului viitor, potrivit Carscoops. Astfel, conducerea JRL încearcă să găsească o soluție prin care să facă față acestei crize care a dat mari bătăi de cap producătorului britanic.

JLR își va concentra atenția pe cele mai profitabile modele

Producția modelelor Range Rover Velar și Jaguar F-Pace în cadrul uzinei din Solihull va fi redusă până în primăvara anului viitor, în perioada următoare declanșandu-se tranziția de la două schimburi de lucru la unul singur. Astfel, Jaguar Land Rover se va putea concentra pe livrarea celor mai profitabile modele ale sale, și anume Range Rover, respectiv Range Rover Sport.

De asemenea, și producția din cadrul uzinei JLR din Halewood va fi afectată de această decizie, acolo fiind asamblate SUV-urile mai accesibile și mai puțin profitabile Evoque și Discovery Sport. La fel ca și în cazul uzinei din Solihull, și aici se va lucra într-un singur schimb. În schimb, se pare că producția lui Defender din cadrul uzinei din Nitra, Slovacia, nu va fi afectată în niciun fel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide