Jaguar nu va mai lansa nici un model până în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 02 dec. 2021 Știri auto

Constructorul britanic Jaguar a anunțat că nu va mai lansa nici un model nou până în 2025, când va deveni 100% marcă electrică. Reprezentanții brandului deținut de compania Tata Motors au anunțat că își vor concentra toate eforturile către dezvoltarea viitoarei game de modele cu zero emisii.

Înlocuitor pentru modelul I-Pace

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit publicației franceze Le Monde, Jaguar nu va lansa modele convenționale noi cu ardere internă în următorii patru ani. Potrivit strategiei denumită „Reimagine”, pe care producătorul de automobile a prezentat-o la începutul acestui an, Jaguar intenționează, pe de-o parte, să devină un brand 100% electric, iar pe de altă parte va încerca să atace segmentul de lux pentru a rivaliza cu mărci precum Aston Martin și Bentley.

Până în 2025, Jaguar se va baza în întregime pe actuala gamă de vehicule și va simplifica oferta de motoare și de echipamente. Având în vedere că o mare parte dintre modelele existente au fost actualizate recent, acestea vor fi comercializate în următorii patru ani.

Viitoarea gamă de modele Jaguar cu zero emisii va consta din două crossovere, unul ca viitor înlocuitor pentru actualul I-Pace, și un coupe cu două uși. Cel mai ieftin dintre viitoarele modele electrice ar urma să coste aproape 100.000 de lire sterline, aproximativ 118.000 de euro.

Sursa citată mai precizează că Jaguar va investi circa 2,5 miliarde de lire sterline pentru a dezvolta propria platformă electrică. Cu toate acestea, nu va închide nici o fabrică. Britanicii vor fi, însă, nevoiți să renunțe le alte obiective, unul dintre acestea fiind lansarea noii generații a limuzinei XJ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide