Jandarmii au fost solicitaţi să recupereze mașini blocate pe drumuri noroioase

Autor: Marius Vișan 17 iun. 2021 Știri auto
Jandarmii au fost solicitaţi să recupereze mașini blocate pe drumuri noroioase

Jandarmii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru a recupera de pe munte turiști ale căror autovehicule nu au făcut față drumurilor dificile, pe trasee devenite impracticabile din cauza ploilor abundente.

Astfel, marți, 15 iunie, în jurul orei 11.30, o persoană a solicitat Jandarmeriei Buzău, prin apel 112 un astfel de sprijin.

Persoana respectivă a povestit oamenilor legii că, în timp ce se deplasa împreună cu un prieten pe un drum forestier din zona Vârfului Penteleu, autoturismul pe care îl conducea a avut o defecțiune tehnică și a pierdut controlul lui, blocându-se în afara drumului.

Jandarmii au fost solicitați să recupereze un Mercedes-Bens ML blocat în noroi

Pentru ajutorarea turiștilor, în zonă au fost direcționate două echipaje de Jandarmerie din cadrul Detașamentului Mobil și din cadrul posturilor de jandarmi montane.

„Ajunși în zona indicată, jandarmii au reușit să elibereze autoturismul blocat, ulterior acesta fiind tractat într-un refugiu. Cele două persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale, au fost transportate în siguranță la domiciliul din localitatea Gura Teghii”, transmite Biroul de Presă al IJJ Buzău.

Jandarmii au fost solicitaţi să recupereze mașini blocate pe drumuri noroioase
Sursă foto: Adevărul.ro

Un incident asemănător a avut loc duminică

Potrivit unui comunicat al IPJ Buzău, autoritățile au fost informate, duminică seara, prin apel la 112 de către o persoană din București, care a sesizat faptul că trei turiști pe care îi cunoștea au mers către Lacul Vulturilor cu mașina și au rămas blocați pe traseu.

O echipă compusă din trei jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, doi politiști și primarul comunei Siriu au pornit în căutarea turiștilor.

„Deși deplasarea echipei de intervenție a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condițiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulți și un minor, au fost depistate în jurul orei 00.00”, au transmis jandarmii.

Pentru că mașina nu a putut fi deblocată din noroi, turiștii au fost duși în Siriu cu o autospecială.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide