Japoneza cu motor de Mercedes: Infiniti Q50 cu aproape 180.000 de KM la un preț atractiv – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

Un Infiniti Q50 recuperat de o bancă din România se vinde cu un preț atractiv. Sedanul japonez este echipat cu un motor diesel de la Mercedes.

Nu cu mult timp în urmă, mai toți producătorii încercau să ofere motoare pe motorină pe mașinile lor. Fie că și le dezvoltau de la zero sau le împrumutau de la alți producători, iar cazurile nu erau puține. Dat fiind că voiau să aibă o cotă cât mai mare de vânzări pe piața europeană, producători precum Infiniti au apelat la diferite branduri auto europene, care aveau o mai mare experiență în dezvoltarea și fabricarea de motoare pe motorină.

Exact acest principiu se aplică și la mașina despre care vorbim, anume Infiniti Q50, un exemplar echipat cu un motor de 2.2 litri, pe motorină, de proveniență Mercedes-Benz. Este o variantă mai atractivă în România, mai ales dacă ne gândim că aceste mașini au avut inclusiv motorizări de 3.5 litri V6, mult mai aspru taxate și mult mai puțin economice.

Acest motor de 2.2 litri poate fi întâlnit pe Mercedes-Benz Clasa C sau Clasa E, spre exemplu, iar cel montat pe Infiniti Q50 dezvoltă 170 CP, fiind supraalimentat cu două turbine. Fix acest exemplar este echipat și cu o transmisie automată cu 7 rapoarte.

Cât costă sedanul japonez cu motor de Mercedes?

Exemplarul listat la vânzare de BT Leasing este fabricat în 2016 și are 178.372 de kilometri parcurși, ceea ce nu este o sumă foarte mare, ținând cont că mașina are 7 ani vechime.

La exterior, mașina se prezintă bine, neavând urme de accident sau alte zgârieturi și lovituri. Vopseaua neagră s-a păstrat bine în timp, iar jantele din aliaj cu dimensiunea de 17 inch nu sunt îndoite și sunt echipate cu anvelope de iarnă. Este o mașină cu un aspect sportiv, menită să concureze cu modele precum BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C sau Audi A4, iar forma sportivă și capota lungă conferă mașinii un aspect premium, segment cu care concura la vremea ei.

Nici interiorul nu este departe, chiar dacă acum nu mai este un etalon tehnologic. Exemplarul vândut de BT Leasing este dotat cu scaune din piele, încălzite, dar cu reglaje manuale. În centrul planșei de bord există două ecrane, dar anunțul specifică faptul că sistemul camerei de marșarier nu funcționează. În rest, vedem opțiuni uzuale, precum climă pe două zone, senzori de ploaie, pilot automat sau oglinzi cu reglaje electrice.

Prețul cerut pentru acest exemplar de Infiniti Q50 este de 14.875 de euro cu TVA inclus. Ați cumpăra o astfel de mașină cu acest motor?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BT Leasing


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide