Japonezii au un nou SUV de lux. Concurent pentru BMW X7 și Mercedes-Benz GLS – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2024 Știri auto

Infiniti a prezentat noua generație a SUV-ului de mari dimensiuni QX80. Concurentul japonezilor pentru X7 și GLS are un design aproape identic cu cel al conceptului prezentat în vara anului trecut.

Infiniti, ramura de lux a Nissan, a prezentat în luna august a anului trecut conceptul Infiniti QX Monograph, care urma să devină noua generație QX80. Producătorul japonez a prezentat oficial noua generație a celui mai mare SUV din gama sa.

Vechea generație QX80 era o mașină îmbătrânită, fiind lansată pe piață în 2014, care la rândul său era bazată pe Patrol Y62, lansat în 2010. Noua generație a SUV-ului QX80 păstrează foarte mult din ADN-ul conceptului prezentat anul trecut, având un design pătrățos, impunător, dar care este și modern în același timp.

Partea frontală este dominată de grila de mari dimensiuni, în centrul căreia tronează logo-ul iluminat Infiniti. În partea superioară sunt montate luminile de zi, în timp ce blocurile optice principale sunt încastrate în bara de protecție. Proporțiile pătrățoase sunt evidente și din profil. Observăm o suprafață vitrată mare, verticală, care continuă către un spate aproape perfect vertical. Acest lucru se traduce în mai mult spațiu pentru pasageri. Infiniti declară că noul QX80 oferă cu 18% mai mult spațiu pentru ocupanții de pe rândul 2 de scaune și cu 54% mai mult pentru cei de pe ultimul rând.

Interiorul noului Infiniti QX80 este demn de un SUV premium

Cabina noului SUV premium de la Infiniti folosește un amestec de materiale precum pielea și lemnul, dar și accente metalice. Versiunea de vârf Autograph primește scaune matlasate cu piele semi-anilină completate cu ornamente din lemn și aluminiu. Pentru instrumentarul de bord și sistemul de infotainment sunt folosite două ecrane a câte 14,3 inch. Un al treilea ecran de 9,0 inch se află în partea din față a consolei centrale, înclinat în sus pentru a servi drept centru de comandă pentru climatizare.

QX80 menține temperatura optimă pentru pasageri indiferent de situație. Senzorii cu infraroșu amplasați în plafon detectează când cineva este fierbinte și ajustează automat setările individuale ale climatizării. Scaunele încălzite și răcite ajută, de asemenea, în această direcție, iar la noul QX80 veți găsi scaune încălzite chiar și în spate, pe al treilea rând. Scaunele cu masaj sunt disponibile pentru pasagerii din al doilea rând, iar toată lumea poate beneficia de un sistem audio Klipsch cu 24 de difuzoare și 1.200 de wați, care este opțional.

SUV-ul renunță la V8. Primește un V6 twin-turbo cu 456 CP

Vechiul motor V8 de 5,6 litri a fost înlocuit de un propulsor V6 de 3,5 litri, supraalimentat cu două turbine, care produce 456 Cp și 700 Nm cuplu maxim. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu 9 trepte.

De asemenea, Infiniti spune că șasiul este cu 57% mai rigid decât al generației anterioare, iar mașina poate coborî garda la sol cu până la 3,5 cm la viteze mari, pentru o eficiență aerodinamică mai bună. În plus, pentru un acces mai ușor în și din mașină, QX80 poate coborî garda la sol cu până la 7 centimetri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Infiniti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide