Jeep a prezentat conceptul Wrangler Magneto, care prefigurează o versiune electrică a celebrului offroader

Autor: George Cristea 22 mart. 2021 Știri auto

Jeep a prezentat conceptul Wrangler Magneto, care prefigurează o versiune electrică a celebrului offroader. Detaliile tehnice sunt subțiri, dar Jeep promite că versiunea electrică a lui Wrangler este la fel de capabilă ca și una Rubicon, pregătită pentru terenuri grele.

Intră în Galeria FOTO

Conceptul Jeep Wrangler Magneto are la bază modelul în două portiere al lui Jeep Wrangler Rubicon. Pentru a-l transforma în vehicul electric, inginerii au înlocuit motorul termic și unele dintre echipamentele auxiliare  cu un motor electric. Acesta este alimentat din patru pachete de baterii.

Potrivit celor de la Jeep, motorul electric al conceptului Magneto dezvoltă 285 CP și un cuplu maxim de 370 Nm. Nu pare impresionant, dar este suficient pentru a asigura o accelerație de la 0 la 100 km./h în 6,8 secunde. Jeep nu a prezentat informații privind autonomia.

Jeep Wrangler Magneto: Ce șanse are conceptul electric al Jeep?

Poate cel mai interesant detaliu al lui conceptului Jeep Wrangler Magneto este cutia manuală cu șase trepte – un accesoriu neobișnuit al unui model electric. Fără îndoială, acest lucru s-a datorat faptului că inginerii Jeep nu au avut timp să dezvolte un vehicul electric, ci doar au înlocuit motorul termic cu unul electric. Prin urmare, Magneto dispune nu doar de cutia de viteze a modelului original, ci și de diferențialele legendare ale lui Jeep Wrangler. Chiar dacă această abordare este total neeficientă pentru o mașină electrică, asta nu i-a împiedicat pe oficialii Jeep să o prezinte ca pe o „facilitate” apreciată de entuziaștii off-road.

Conceptul Magneto a fost prezentat, alături de alte concepte și modele custom, în cadrul evenimentului Jeep Easter Safari. Desfășurat anual în Moab, Utah, evenimentul reprezintă deja o tradiție care atrage numeroși fani Jeep care vin să testeze noile modele ale mărcii. Un fel de Wörthersee al Jeep, dacă vreți.

Jeep Wrangler Magneto este deocamdată doar un concept, iar versiunea finală ar putea ajunge la clienți abia peste mai mulți ani. Chiar dacă oficialii Jeep au anunțat că toate modelele din gamă vor avea versiuni electrificate, o versiune electrică 100% a lui Jeep Wrangler încă nu a fost confirmată încă. Jeep a început deja comercializare unei versiuni cu încărcare la priză a lui Wrangler, sub noua gamă „4xe”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide