Monolitul din Utah, folosit de Jeep pentru promovare

Autor: George Cristea 08 dec. 2020 Știri auto

Monolitul din Utah, care a fost replicat și în România, a inspirat echipele de marketing, fiind folosit de Jeep pentru promovarea primului lor model hibrid cu încărcare la priză, Wrangler 4xe.

Intră în Galeria FOTO

Dacă ați fost conectați la internet în ultima săptămână ați aflat, desigur, de monolitul misterios apărut în statul american Utah – și dispărut la fel de misterios. Farsa a fost replicată în alte țări, cum ar fi Canada, Marea Britanie sau Olanda. Chiar și România s-a alăturat acestei „mode”, pe 26 noiembrie, după ce o construcție similară a fost descoperită lângă Piatra Neamț.

Misteriosul obiect, inspirat de filme SF ca „2001: A Space Odyssey” sau „2010: The Year We Make Contact”, a fost o mană cerească pentru departamentul de marketing al Jeep, care a folosit această temă pentru promovarea lui Wrangler 4xe, primul model hibrid plug-in al mărcii. Americanii au „lipit” mașina lor pe fotografiile monolitului, pe care l-au transformat într-un piedestal de încărcare marcat cu logo-ul Jeep.

Monolitul Jeep: O idee care a prins la companiile din industria auto

Cu siguranță, nimeni nu va încărca un Jeep în mijlocul pustietății, dar ideea a prins, iar popularitatea monolitului a ajutat la promovarea SUV-ul hibrid Jeep. Decizia Jeep de a oferi un plug-in hybrid în gama Wrangler este una foarte bună, de altfel – un model electric nu pare o idee fezabilă în acest segment. În plus, dacă extratereștrii nu vin să construiască o rețea de stații de încărcare în zonele rurale ale Statelor Unite, o mașină electrică nu ar avea sens.

O altă companie care a navigat pe valul monolitului a fost Electrify America, care construiește stații de încărcare pentru mașini electrice de-a lungul principalelor autostrăzi americane. Născută din scandalul Dieselgate ca parte a înțelegerii încheiate de Volkswagen cu guvernul american, Electrify America s-a dovedit a fi o entitate extrem de activă în promovarea electromobilității.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide