Jeep lansează ediția finală pentru Gladiator. FarOut Edition marchează finalul vânzărilor modelului american în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2023 Știri auto
Jeep lansează ediția finală pentru Gladiator. FarOut Edition marchează finalul vânzărilor modelului american în Europa

Jeep lansează o ediție specială pentru camioneta Gladiator. Aceasta se numește FarOut Edition și marchează finalul vânzărilor modelului american în Europa.

Jeep Gladiator, camioneta derivată din faimosul off-roader Wrangler, nu va mai fi vândută în Europa. Jeep anunță o ediție finală pentru acest model. Pentru a sărbători încheierea definitivă a vânzărilor modelului Jeep Gladiator în Europa, ca urmare a planului mărcii de a deveni complet electrică, Jeep a lansat ediția finală unică „FarOut”, care este deja disponibilă pentru comenzi.

„Jeep Gladiator este cel mai emblematic Jeep truck”, a declarat Eric Laforge, șeful mărcii Jeep în Europa, „iar FarOut Final Edition reprezintă un omagiu pe măsura popularității și succesului său. Prioritatea mărcii Jeep este acum electrificarea întregii game, urmând ca în 2025 să fie lansate în Europa trei noi vehicule complet electrice”.

Construit pe baza versiunii Jeep Gladiator Overland, FarOutFinal Edition are un design robust, care poate fi recunoscut imediat prin elementele tradiționale ale design-ului Jeep – cum ar fi grila cu șapte fante moștenită de la Wrangler – și prin detalii specifice.  O plăcuță metalică ”FarOut Edition” pe hayon și autocolantele de pe aripă de culoare neagră de deasupra pasajelor roților vor scoate în evidență această versiune specială.

Ediție finală pentru Jeep Gladiator în Europa

Jeep Gladiator FarOut oferă, de asemenea, ca dotare standard, geamuri fumurii și jante de 18 inch din aluminiu Granite Crystal și vopsea neagră lucioasă. Treptele laterale tubulare negre Mopar adaugă o notă de robustețe designului, iar hardtop-ul din 3 piese în culoarea caroseriei și plafonul Mopar hard top sunt, de asemenea, oferite standard. La interior, ediția FarOut oferă ca dotare standard scaune McKinley îmbrăcate în piele, scaune încălzite și volan încălzit. De asemenea, aceasta primește un sistem audio cu 9 difuzoare, asistent pentru unghiul mort și pilot automat adaptiv.

Jeep Gladiator vine echipat cu un motor V6 diesel de 3,0 litri, care produce 260 CP și 600 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu 8 rapoarte și beneficiază de tracțiune integrală.

Comenzile pentru Jeep Gladiator FarOut au fost deja deschise. Despărțirea de Jeep Gladiator în Europa marchează o nouă etapă în procesul de electrificare a mărcii Jeep – care va aduce pe piață – pe lângă noul Avenger, lansat recent – trei vehicule complet electrice până în 2025, printre care Recon și Wagoneer-S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide