Jeep prezintă la Paris noul Avenger, primul SUV electric al mărcii

Autor: Adrian Somai 17 oct. 2022 Știri auto

Salonul Auto de la Paris ne aduce în prim plan noul Jeep Avenger, primul SUV electric din portofoliul constructorului american. Are o putere de 156 de cai și o autonomie de până la 550 de kilometri. Bolidul intră în producție în cadrul uzinei Stellantis din Polonia, iar primele exemplare urmează să ajungă în showroom-uri la începutul lui 2023.

La capitolul exterior, remarcăm în partea frontală o grilă cu șapte fante, aripi evazate, pasaje de roata trapezoidale, faruri încapsulate și scuturi de protecție realizate din polimer. Jeep a utilizat un design contemporan pentru noul său SUV electric, plăcut ochiului. Bolidul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 18 inci. Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Avenger se poate lăuda cu o lungime de 4.08 metri.

La interior putem observa un display central cu diagonală de 10.25 inci și un instrumentar de bord complet digital cu un display de 7 sau 10.25 inci. Americanii au mai pregătit niște scaune cu tapițerie din piele, un sistem de lumini ambientale și mai multe spații de depozitare frontale cu o capacitate totală de 34 de litri. La rândul lui, portbagajul are un volum de încărcare de 380 de litri, atunci când scaunele se află într-o poziție normală.

Autonomie de până la 550 de kilometri

Tehnic vorbind, noul Jeep Avenger este echipat cu o unitate de motorizare electrică, capabilă să dezvolte 156 de cai putere și un cuplu maxim de 260 Nm. De asemenea, mai avem o baterie de 54 kWh care asigură o autonomie de 400 de kilometri în regim WLTP. Dacă vorbim însă despre ciclul urban, autonomia poate ajunge până la 550 de kilometri. Repriza de încărcare 20% – 80% poate fi realizată în 24 de minute la o stație de 100 kW.

SUV-ul Jeep Avenger beneficiază de tehnologia de condus autonom de nivel 2, fiind echipat cu sisteme precum Cruise Control Adaptive, Lane Centering, Traffic Jam Assist, Traffic Sign Recognition, Automatic Emergency Braking, Blind Spot Monitoring sau Lane Keep Assist.

Până la sfârșitul lunii noiembrie, clienții vor beneficia și de o ediție de lansare Avenger Launch Edition. Astfel, pe piețele auto din Italia și din Spania, clienții vor putea opta inclusiv pentru o variantă cu un motor turbo, pe benzină.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide