La 30 de ani de la lansare, Jeep Grand Cherokee primește o ediție specială 4xe 30th Anniversary

Autor: Adrian Somai acum 2 săptămâni Știri auto

Cel mai premiat SUV din toate timpurile, Jeep Grand Cherokee, sărbătorește în 2022 trei decenii de la momentul lansării, ocazie cu care primește o ediție specială 4xe 30th Anniversary. În toți acești 30 de ani, Jeep Grand Cherokee s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare în toate colțurile lumii, devenind unul dintre cele mai apreciate modele din segmentul său. Ediția specială 4xe 30th Anniversary va fi expusă în cadrul Salonului Auto Internațional din America de Nord, organizat în Detroit în perioada 17 – 25 septembrie.

Jeep Grand Cherokee a fost asociat întotdeauna cu un mix perfect realizat între habitaclul premium de care dispune și capabilitatile off-road cu care se poate lăuda. Ediția specială aduce în plus câteva ornamente exterioare de culoare neagră, dispuse inclusiv pe grila frontală a bolidului, un set de jante de culoare neagră cu dimensiuni de 20 de inci, un acoperiș solar cu două geamuri și niște embleme speciale care ne arată că avem în față un model ediție specială.

Surprizele continuă și la nivelul habitaclului, acolo unde automobilul a fost echipat cu scaune învelite în piele Capri de cea mai înaltă calitate de culoare neagră, cu un sistem de încărcare wireless, cu un sistem audio Alpine cu nouă difuzoare și cu un ecran de infotainment cu dimensiuni de 10.1 inci cu navigație și suport wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. Mai putem aminti, de asemenea, și sistemul de asistență la parcare față și spate, oglinda retrovizoare digitală sau ștergătoarele de parbriz dotate cu senzori de ploaie.

Fără schimbări la capitolul motorizare

Din punct de vedere al motorizării, modelele ediție specială 30th Anniversary nu se vor deosebi cu nimic în raport cu modelele Jeep Grand Cherokee 4xe pe care le cunoaștem deja. Astfel, vorbim despre o unitate de bază de 2.0 litri cu patru cilindri, care împreună cu motoarele electrice livrează 375 de cai putere și un cuplu maxim de 637 Nm. Bateria de 17 kWh asigură o autonomie în regimul electric de aproximativ 40 de kilometri.

Pachetul care include toate aceste dotări suplimentare aferente ediției speciale 30th Anniversary va scoate din buzunarele celor interesați 4.700 de dolari. Livrările vor debuta la începutul anului viitor.

Sursa: Stellantis 


Sursa foto: Stellantis


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide