Jeep publică un teaser cu viitorul SUV electric Jeepster (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 07 sept. 2022 Știri auto

„Viitorul libertății este electric”. Acesta este sloganul sub care Jeep anunță că pe 8 septembrie va dezvălui noul său model electric. Este posibil să fie vorba chiar despre viitorul SUV de segment B, cunoscut deocamdată sub numele de Jeepster.

De altfel, compania de peste Ocean va dezvălui cu același prilej, și anume evenimentul „Jeep 4xe Day”, numele versiunii de serie. Zilele trecute, producătorul american a confirmat că modelul cu emisii zero va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris (17-23 octombrie).

Debutul comercial pe piața europeană este planificat pentru prima jumătate a anului viitor.

Noul SUV electric va face parte din gama Jeep 4xe

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cu ceva mai mult de 24 de ore înainte de dezvăluirea noului automobil electric, reprezentanții Jeep au publicat un videoclip-teaser. Din imaginile prezentate se poate distinge silueta a ceea ce pare a fi un SUV cu emisii zero.

Ținând cont de sloganul sub care este prezentat filmulețul, acesta va face parte din gama de modele 4xe. Deocamdată, oficialii americani nu au oferit nici un fel de detalii tehnice referitoare la viitorul lor model.

În filmul de 15 secunde se observă noua grilă frontală, care prezintă șapte inserții luminoase. De asemenea, se pot vedea părțile din față și din spate ale SUV-ului, care amintesc de modelul Wrangler 4xe. În schimb, blocurile optice sunt diferite.

Până în acest moment se știe că noul SUV compact va fi construit pe platforma platforma STLA Small dedicată vehiculelor electrice. Este de așteptat ca mașina să folosească o baterie de 37 kWh. Pachetul de baterii vor asigura o autonomie ce poate ajung până la 480 de kilometri.

Această valoare este cu aproximativ 260 de kilometri mai mare comparativ cu modelele din grupul Stellantis. Acestea sunt construite pe actuala arhitectură e-CMP.

Sursa: Twitter/Jeep

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide