Noul Jeep Grand Cherokee debutează în Europa doar în versiune plug-in hybrid 4xe

Autor: Mihai Morcovescu 18 feb. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Jeep a dezvăluit modelul de specificație europeană Grand Cherokee. Acesta va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid 4xe din cauza normelor de poluare din ce în ce mai stricte din Europa.

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe oferă 380 CP și 670 Nm de cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lansată în toamna anului trecut pe piața nord-americană, noua generație Grand Cherokee își face acum debutul și în Europa. SUV-ul destinat clienților europeni va fi disponibil exclusiv în versiunea 4xe, care este echipată cu un sistem de propulsie hibridă cu încărcare la priză.

Ansamblul este format dintr-un motor termic turbo de 2,0 litri și două unități electrice, câte una pe fiecare punte. Puterea combinată generată este de 380 CP, în timp ce cuplul motor este de 637 Nm.

Pachetul este completat de o cutie de viteze automată cu opt rapoarte și o baterie de 17 kWh. Aceasta va asigura o autonomie în regim pur electric de 51 de kilometri în ciclu urban. Valoarea este mai mare comparativ cu cea anunțată pentru modelul de specificație americană.

Grand Cherokee 4xe este echipat cu sistemul de tracțiune integrală Quadra-Drive II 4×4 și cu suspensia pneumatică Quadra-Lift. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție sistemul Selec-Terrain, care oferă cinci moduri de rulare: Auto, Snow, Sand/Mud, Rock și Sport.

Prețuri de la 94.000 de euro

Din punct de vedere estetic, Grand Cherokee 4xe pentru Europa vine cu jante de 21 de inch, blocuri optice full-LED, un acoperiș negru diamant și accente cromate.

De asemenea, paleta de culori pentru exterior cuprinde patru nuanțe: Diamond Black, Bright White, Velvet Red și Baltic Grey. În rest, Grand Cherokee cu specificații europene este identic cu cel american.

La interior pasagerii vor avea la dispoziție scaune reglabile electric în 16 poziții. Acestea au suport lombar și funcție de masaj. Toate scaunele sunt încălzite și ventilate.

Tapițeria este din piele Palermo, iar pe planșa de bord și pe portiere se disting o serie de accente din lemn de nuc. Echipamentul standard include, între altele, sistemul multimedia Uconnect 5, instrumentar digital și un ecran central, fiecare având 10 inch.

Pasagerul din dreapta va beneficia de un display suplimentar de 10,25 inch. În același timp, mașina dispune de un Head-up Display, cu un ecran de 10 inch, în timp ce oglinda retrovizoare este și ea digitală.

Printre alte dotări amintim controlul climatizării pe patru zone, suport de încărcare wireless și sistem audio McIntosh cu 19 difuzoare cu o putere totală de 950 de wați. Totodată, clienții vor beneficia de iluminare ambientală cu LED în cinci culori. Grand Cherokee primește și sisteme de asistență de Nivel 2, precum parcarea laterală și cea perpendiculară.

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe pentru Europa poate fi deja comandat în mai multe țări. Ediția Exclusive Launch Edition pornește de la 94.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide