Jeep Renegade nu se va mai vinde în SUA. Rămâne disponibil în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2023 Știri auto

Jeep a retras SUV-ul Renegade de la vânzare pe piața din SUA. Motivul pare că este lipsa de vânzări cu care modelul american s-a confruntat.

Jeep Renegade nu va mai fi vândut pe piața din Statele Unite ale Americii, potrivit Motor1. Brandul american renunță la modelul său entry-level de dimensiuni mici în cea mai mare parte a Americii de Nord și se axează pe promovarea modelului mai mare, Jeep Compass.

Un purtător de cuvânt al Jeep a confirmat retragerea de pe piața americană a lui Renegade pentru Automotive News. De asemenea, producătorul a declarat că va continua să ofere modelul Renegade în Mexic, Europa și pe alte piețe.

Jeep Renegade va continua să fie vândut în Europa

Jeep a lansat cel mai mic model al său în 2015. Renegade folosește o platformă comună cu Fiat 500X, nefiind un model la fel de capabil în teren precum celelalte din gama producătorului american. Purtătorul de cuvânt a declarat că retragerea de piața americană a lui Renegade va permite mărcii să se concentreze pe maximizarea cifrelor de vânzări pentru celelalte modele.

Decizia de a renunța la Renegade vine după câțiva ani consecutivi de scădere a vânzărilor. Acestea au atins un maxim istoric de peste 106.000 de unități în 2016, imediat după ce a fost pus în vânzare, dar de atunci au scăzut anual. Vânzările au scăzut cu aproximativ 21.000 de unități din 2018 până în 2019. Au scăzut cu aproximativ 14.000 în 2020 și 15.000 în 2021.

Jeep a vândut doar 27.549 de astfel de SUV-uri în 2022, în scădere față de 47.137, câte au fost vândute în anul precedent. Vânzările Renegade au scăzut cu 35% în primele nouă luni ale anului 2023, iar producătorul auto urmează să încheie anul cu aproximativ 21.000 de exemplare vândute în America.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide