Jeep prezintă versiunile e-Hybrid ale modelelor Compass și Renegade

Autor: Mihai Morcovescu 20 ian. 2022 Știri auto

Constructorul american de automobile Jeep a dezvăluit informațiile oficiale despre versiunile e-Hybrid ale modelelor Compass și Renegade. Acestea pot fi deja comandate pe anumite piețe europene, ulterior urmând să fie comercializate și în alte țări.

Comparativ cu motorizarea pe benzină, noua opțiune mild-hybrid (MHEV) este cu 15% mai eficientă în ceea ce privește consumul de combustibil. Totodată, nivelul emisiilor de CO2 sunt mai mici tot cu 15 procente.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Sistemul de propulsie mild-hybrid ale variantelor Compass e-Hybrid și Renegade e-Hybrid are la bază un motor turbo pe benzină de 1,5 litri. Acesta dezvoltă o putere maximă de 130 CP și 240 Nm de cuplu.

Unitatea lucrează în combinație cu una electrică la 48V, care generează 20 CP și 55 Nm. Aceasta oferă frânare regenerativă și conducere în modul pur electric la pornire, dar și la manevrele de parcare. Ansamblul este conectat la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Compass e-Hybrid și Renegade e-Hybrid beneficiază de patru niveluri de echipare similare. Este vorba despre Longitude, Night Eagle, Limited și S. Totodată, doritorii pot comanda ediția de lansare Upland.

Acest pachet include, între altele, culoarea Maz Azur pentru caroserie, jante negre de 17 inch (Renegade e-Hybrid) și de 18 inch (Compass e-Hybrid). De asemenea, din ofertă mai fac parte o grilă frontală specială cu finisaj roze și un plafon negru.

În interior, versiunea Upland oferă materiale reciclate, inclusiv scaune Seaqual din plastic reciclat. Aceleași materiale au fost folosite și pentru unele dintre panourile ușilor lui Renegade. În schimb, Compass are și tabloul de bord realizat din materiale reciclate.

Ambele modele primesc un instrumentar de bord digital. Acesta a fost îmbunătățit pentru a putea afișa informațiile sistemului de propulsie. De asemenea, în habitaclu regăsim și un display tactil central de 8,4 inch.

Opțional, Compass e-Hybrid dispune și de un ecran de 10,1 inch. Ambele modele primesc o cutie „U-Connect” preinstalată, care controlează funcțiile de la distanță cu Google Assistant și Amazon Alexa.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide