Jeep Wrangler va fi vândut în Europa doar în versiune hibrid plug-in 4xe

Autor: Mihai Morcovescu 11 dec. 2021 Știri auto

Jeep a dezvăluit noi detalii despre versiunea europeană a modelului Wrangler, care va fi disponibil exclusiv cu sistemul plug-in hybrid 4xe. Astfel, zvonurile care circulat în ultimele luni au fost confirmate de oficialii mărcii americane.

Wrangler 4xe a fost introdus în urmă cu mai bine de un an ca primă variantă electrificată a celebrului model american. Sistemul hibrid plug-in 4xe constă dintr-un motor de 2,0 litri cu patru cilindri și două unități electrice. Ansamblul este asociat unei baterii litiu-ion de 17 kWh, care a fost poziționată sub banchetă și care poate fi încărcată în mai puțin de 3 ore la un încărcător de 7,4 kWh.

Puterea combinată a sistemului hibrid este de 380 CP și 637 Nm de cuplu. Resursele sunt transmise către toate roțile prin intermediul unei cutii de viteză automată cu opt rapoarte.

Drept urmare, Jeep Wrangler 4xe poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde și atinge o viteză de vârf de 130 km/h în modul electric. Bateria promite o autonomie de 50 km, în ciclul urban WLTP.

Jeep Wrangler 4xe primește parbriz din „Gorilla Glass”

Oficialii de la Jeep au pregătit alte câteva noutăți importante pentru Wrangler începând din 2022. Dincolo de faptul că va putea fi comandat în Europa doar în versiunea hibridă 4xe cu încărcare la priză (PHEV), modelul de teren primește și nuanțe noi pentru caroserie: Tuscadero, Gobi, Argintiu Zynith Metallic Clear Coat și High Velocity Metallic Clear Coat.

Totodată, nou este și parbrizul din „Gorilla Glass”, care este oferit standard pe modelul Rubicon și opțional pe Sahara. Gorilla Glass este cel mai utilizat material pentru ecranul telefoanelor mobile de ultimă generație, fiind mult mai rezistent decât sticla obișnuită.

Jeep Wrangler 4xe pentru Europa este disponibil atât în varianta cu „soft-top”, cât și cu „hardtop” din trei piese, fie negru, fie în culoarea caroseriei. Acoperișul metalic are și opțiunea „Sunrider Flip Top”, un plafon retractabil din material textil deasupra scaunelor frontale.

Numeroase sisteme de asistență în standard

La interior Wrangler 4xe a primit standard un nou sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,4 inch pentru sistemul NAV Uconnect. Acesta integrează cele mai recente servicii Uconnect (My Assistant, My Car, My Remote și My eCharge).

De asemenea, modelul beneficiază și de tehnologii de asistență și de siguranță de ultimă generație. Lista dotărilor standard includ acum  Automatic High Beam Headlamp Control, Full Speed Forward Collision Warning Plus cu Advanced Brake Assist, cruise control adaptiv, Blind Spot Monotoring cu funcție Rear Cross-Path Detection. Tot în echiparea standard sunt oferite sistemele Blind Spot Monitoring, cameră video pentru marșarier și senzori de parcare față/spate.

Jeep a început deja să primească comenzi pentru noul Wrangler 4xe în Italia, Spania, Belgia și Serbia, iar în a doua jumătate a lunii decembrie vor debuta comenzile și pe celelalte piețe din Europa.

Sursa: Carscoops
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide