Opel a prezentat noua generație Astra Sports Tourer (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 02 dec. 2021 Știri auto

La două luni de la prezentarea noii generații a hatchback-ului Astra, cei de la Opel au dezvăluit acum și versiunea break Sports Tourer. Noul model de familie al germanilor va fi oferit în două versiuni hibrid plug-in și va fi disponibil pentru comenzi la începutul anului 2022.

Așa cum era de așteptat, noul Astra Sports Tourer afișează aceleași detalii de design ca hatchback-ul din care derivă, cu linii simple, elegante și fluide. Break-ul german a primit aceleași faruri LED ascuțite ce integrează luminile diurne și care sunt conectate printr-o baghetă în finisaj negru lucios care găzduiește diverși senzori.

Spațiu optimizat cu sistemul „Intelli-Space”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lucrurile se schimbă, evident, atunci când privești din profil lateral noul Astra Sports Tourer, care acum are o linie a plafonului plonjată către spate, care se prelungește deasupra lunetei cu un eleron supradimensionat.

Dimensiunile sunt specifice pentru un break: 4.642 mm în lungime (cu 60 mm mai puțin comparativ cu modelul precedent), 1.860 mm lățime (+ 51 mm), 1.480 mm în înălțime (- 30 mm) și un ampatament de 2.732 mm (+ 70 mm).

Volumul spațiului destinat bagajelor este de 608 litri, acesta putând ajunge la 1.634 litri cu bancheta rabatată. Volumul portbagajului în cazul modelelor convenționale cu ardere internă este optimizat datorită sistemului „Intelli-Space”, care este oferit opțional. Această podea mobilă poate fi reglată cu ușurință, cu o singură mână, pe două niveluri.

Două versiuni plug-in hybrid

În ceea ce privește gama de motorizări, oficialii producătorului din Rüsselsheim nu au dezvăluit ce unități se vor regăsi sub capota noului Astra Sports Tourer. Singurele detalii știute sunt acelea că vor exista motoare pe benzină, diesel-uri, dar și două variante plug-in hybrid, cu puteri cuprinse între 110 CP și 225 CP.
La capitolul spațiu, versiunile plug-in hybrid vor oferi un portbagaj de 548 litri, respectiv 1.574 litri cu bancheta rabatată. În funcție de motorizarea pe care o vor alege, clienții vor putea opta pentru fie pentru o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, fie pentru o transmisie automată cu 8 rapoarte.
La interior, clienții vor regăsi fix aceleași echipamente pe care le oferă și versiunea Astra hatchback. Între acestea se numără un instrumentar de bord cu display de 10 inch, un ecran tactil imens pentru sistemul de infotainment, care este compatibil Android Auto și Apple CarPlay.
Detaliile privind prețurile vor fi anunțate atunci când registrele de comenzi se vor deschide la începutul anului 2022. Livrările vor debuta la jumătatea anului viitor.

Sursa: Opel

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide