Tot județul Ilfov în scenariul roșu. Va intra sau nu București în carantină?

Autor: David Andrei 24 nov. 2020 Știri auto

Tot județul Ilfov a intrat în scenariul roșu, începând de luni, 23 noiembrie, pentru o peioadă de două săptămâni. 11 localități din jurul Capitalei sunt deja în carantină. Va intra sau nu și București în carantină?

GALERIE FOTO

Județul Ilfov va rămâne în scenariul roșu până la data de 6 decembrie 2020, ora 20:00. Autoritățile vor lua o decizie în funcție de evoluția epidemiologică și de rata de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus.

S-a instaurat deja carantina în 11 localități din jurul Capitalei. Astfel, se restricționează circulația și este permisă doar deplasarea din motive bine întemeiate și cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. De asemenea, se intră și se iese doar cu declarație din comunele Ciorogârla, Berceni, Clinceni, Chiajna, Corbeanca, Dobroești, Mogoșoaia și din orașele Bragadiru, Măgurele, Otopeni și Popești-Leordeni.

Șoferii care se deplasează pe DN1 prin orașul Otopeni nu vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere. Este permisă tranzitarea localității carantinate și nu vor fi filtre de verificare pe Drumul Național. DN1 este străbătut zilnic de peste 50.000 de mașini. Au apărut însă, filtre pe străzile adiacente.

București – carantină sau nu. Ce spune Klaus Iohannis?

Pe fondul creșterii incidenței cazurilor de îmbolnăviri la mia de locuitori, în București s-au impus restricții de circulație doar pe timp de noapte, în intervalul orar 23:00-05:00. Cei care își părăsesc domiciliul în acest interval, trebuie să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator.

Președintele Klaus Iohannis susține că măsura carantinării este una eficientă. Efectele sale asupra economiei sunt însă, îngrijorătoare.

„Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. […] Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”, a declarat președintele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide