S-a lansat noul Kia Sorento. Modelul ridică standardele în clasa medie a SUV-urilor

Autor: ProMotor 18 mart. 2020 Știri auto

După o lungă campanie de teasing și câteva schițe oficiale, Kia Sorento 2021 a avut în cele din urmă premiera la jumătatea acestei săptămâni (18 martie). Noul Sorento reprezintă un salt uriaș față de modelul precedent și va fi vândut în multe țări din întreaga lume.

Vânzările în Europa vor începe în al treilea trimestru al anului 2020; automobilul va fi disponibil pentru comandă în majoritatea piețelor globale Kia până la sfârșitul anului. În Europa, va fi comercializat cu garanția unică de 7 ani, 150.000 km, oferită standard.

Primul lucru de remarcat despre noul Sorento este designul exterior distinctiv. Kia a optat ca noul SUV să se potrivească liniei de design a familiei din care mai fac parte Stonic, Seltos, Sportage și Telluride.

Partea din față a SUV-ului este dominată de grila „nas de tigru”, precum și de farurile noi, cu lumini de zi LED „ochi de tigru” integrate. În partea din spate, Sorento adoptă noi blocuri optice spate verticale care se întind în partea laterală a caroseriei. Liniile ascuțite ale caroseriei rezonează cu aspectul drept, tehnic al părții frontale, cu linii orizontale utilizate pentru a face automobilul să apară mai lat și mai impunător pe drum.

Galerie foto cu noul Sorento

Noul Kia Sorento este dezvăluit pentru prima dată astăzi. Puternică, avansată și versatilă, a patra generație a ‘navei-amiral’ SUV Kia este proiectată și concepută pentru a răspunde oricărei provocări.

A patra generație a modelului urmează linia modelelor recente Kia, cum ar fi Telluride și ProCeed, afișând denumirea în partea centrală a haionului. Noul Sorento va fi disponibil în Europa în 10 tipuri de culori exterioare și echipat cu jante din aluminiu de 17, 18, 19 și 20 de inch.

De asemenea, s-au făcut îmbunătățiri vizibile în toată cabina noului Sorento. De exemplu, există instrumentar de bord digital de 12,3 inci care funcționează alături de un sistem de infotainment și de navigare cu ecran tactil de 10,25 inchi. Pe ambele părți ale afișajului se află butoane care oferă feedback haptic. Un încărcător wireless pentru smartphone se află, de asemenea, la baza consolei centrale, iar sistemul de sunet BOSE completează lista de dotări premium.

Noul Kia Sorento va avea și putere electrică

Cumpărătorii vor putea alege dintre variantele hibrid sau plug-in hibrid.

Sorento Hybrid este propulsat de un motor T-GDi de 1.6 litri, un pachet de baterii litiu-ion polimer de 1.49 kWh și un motor electric de 44.2 kW. Bateriile sunt amplasate sub podeaua habitaclului, și nu afectează spațiului pentru pasageri și bagaje.

Noul motor T-GDi de 1.6 litri are o putere de 230 de cai și un cuplu de 350 Nm. Puterea este trimisă către transmisia automată cu șase trepte printr-un dispozitiv electric, permițând ca puterea totală a motoarelor termic și electric să fie transferată în paralel, cu o pierdere minimă de energie. Rezultatul este un răspuns prompt al accelerației la orice viteză, cu acces direct la puterea disponibilă a bateriei la viteze mari. Sorento Hybrid va fi comercializat pe anumite piețe din Europa în momentul lansării, celelalte piețe urmând mai târziu în 2020. Noul Sorento va fi de asemenea disponibil în varianta Plug-in Hybrid spre sfârșitul anului 2020.

Noul motor diesel de 2.2 litri oferă o putere de 202 CP și un cuplu de 440 Nm. Acesta este cuplat la noua transmisie 8DCT „Wet double-clutch transmission”, dezvoltată de Kia. Proiectată să ofere o schimbare lină a treptelor de viteză, caracteristică unei transmisii automate, transmisia 8DCT îmbunătățește eficiența consumului de combustibil față de cea convențională automată cu opt trepte.

Sorento oferă un nivel mai înalt de sisteme avansate active și pasive de siguranță. În funcție de specificații, mașina poate avea asistență la evitarea coliziunii cu pietonii, bicicliștii și alte automobile, sistemul de detectare a obiectelor în unghiul mort (BVM – Blind-spot View Monitor), sistemul Surround View Monitor, sistemul inteligent de asistare a limitei de viteză (ISLA – Intelligent Speed Limit Assist), sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop&Go și cu ajutorul navigației, sistemul de păstrare a benzii de rulare , sistemul de avertizare a atenției șoferului și sistemul de asistare la rularea pe autostradă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA



Comentarii
Inchide