Kia anunță debutul producției noului XCeed facelift la uzina din Zilina

Autor: Adrian Somai acum 4 săptămâni Știri auto

Kia anunță la începutul acestei săptămâni debutul producției noului XCeed facelift în cadrul fabricii modernizate din Zilina, Slovacia. Primele unități ale noului crossover compact au ieșit deja de pe linia de producție, modelul putând fi comandat de cei interesați începând din această lună.

Uzina constructorului sud-coreean din Zilina se mândrește cu o linie de producție modernizată ce include 40 de roboți noi avansați în halele de vopsire și asamblare. Investițiile făcute de constructorul asiatic în această direcție fac parte dintr-un plan pe termen lung de creștere a automatizării, eficienței și conformității cu cele mai recente standarde de mediu.

La capitolul sustenabilitate trebuie remarcat faptul că uzina Kia din Slovacia utilizează pentru operațiunile sale energie 100% regenerabilă. De asemenea, oficialii Kia subliniază faptul că apa și căldura din atelierul de vopsire sunt reciclate în întreaga uzină pentru ca deșeurile să fie reduse.

Uzina producătorului asiatic din Zilina se mai bucură de un avantaj important, toate modelele Kia fiind fabricate pe aceeași linie de producție, ceea ce aduce cu sine o eficiență mai ridicată. Lăsând la o parte noul XCeed, în cadrul fabricii Kia de la Zilina mai sunt produse și alte modele ale familiei Ceed, împreună cu cea de-a cincea generație a modelului Sportage. Totodată, aici mai sunt asamblate și sistemele de propulsie “Smartstream” de 1.5 litri “Kappa” pe benzină și mild-hybrid, alături de propulsorul T-GDi “Gamma” de 1.6 litri.

Cu ce noutăți vine noul XCeed

Facelift-ul Kia XCeed vine la pachet cu o serie de îmbunătățiri importante, printre acestea numarandu-se un design exterior care arată extrem de bine și un interior care a primit un upgrade semnificativ. De asemenea, în premieră putem vorbi despre o versiune sportivă GT-Line. Noul XCeed este oferit cu o gamă de sisteme de propulsie electrificate extrem de eficiente, inclusiv sistemele mild-hybrid și plug-in hybrid.

Sursa: Kia 


Sursa foto: Kia


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide