Noua Kia Carnival Hi-Limousine este un MPV cu dotări de Maybach

Autor: Elena Luchian 15 iul. 2021 Știri auto

Are dimensiuni demne de un microbuz, arată ca un MPV, dar se numește “limuzină”. Este Kia Carnival Hi-Limousine, modelul de lux pe care sud-coreenii l-au pregătit pentru piața asiatică și pentru cea americană.

GALERIE FOTO

Este, de fapt, un MPV cu dotări de limuzină. Asemenea elemente de confort se mai întâlnesc doar la modelele Maybach sau Rolls-Royce. Kia a prezentat Carnival Hi-Limousine pentru a face concurență Clasei V de la Mercedes, dar și modelelor renumite pentru luxul care se regăsește la bordul lor.

Vehiculul este și o declarație de război la adresa curentului “SUV”, care a acaparat industria auto. Un astfel de model, cu o astfel de configurație, este clar mai spațios.

Deși măsoară 5.200 de milimetri în lungime, MPV-ul sud-coreean de lux vine cu o configurație cu patru locuri. Scaunele din spate, Premium Relaxation, sunt îmbrăcate în piele Nappa. Pasagerii iau loc în adevărate fotolii cu multiple posibilități de reglare a poziției spătarului, cotiere și suport pentru picioare. Ei beneficiază și de prezența unei console proprii. Aceasta integrează un ecran de 7 inci prin intermediul căruia se pot comanda poziția scaunelor și sistemul de climatizare, sistemul de iluminare și chiar un televizor inteligent cu diagonala de 21,5 inci.

Pe lângă funcțiile de masaj cu numeroase programe ale scaunelor, există la bord și masaj pentru picioare. Pe durata ședinței de masaj oferite la bord, încălțămintea va sta în siguranță într-un compartiment construit special.

Un suport pentru pahare păstrează băuturile reci sau calde, în funcție de preferințe. Se regăsește în cabină și un sistem de purificare a aerului.

Cât costă Kia Carnival Hi-Limousine?

Clienții pot alege fie un motor de 3,5 litri pe benzină cu 290 de cai putere și 355 Nm, fie un diesel de 2,2 litri cu 199 de cai putere și 441 Nm.

Pe piața locală, dar convertit în moneda europeană, Kia Carnival Hi-Limousine are un preț de pornire de aproximativ 64.200 de euro. Dacă e să comparăm cu un model cu dotări similare, diferențele sunt uriașe. Mercedes-Maybach Clasa S are un preț de pornire de aproape trei ori mai mare: 178.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide