Kia elimină unghiul mort al șoferului cu ajutorul unui nou display

Autor: ProMotor 08 mai 2020 Știri auto

Kia a dezvăluit detalii despre tehnologia Blind-Spot View Monitor (BVM), inclusă în dotările noului Kia Sorento.

Această tehnologie este proiectată pentru a îmbunătăți siguranța prin eliminarea unghiului mort din oglinzile laterale ale șoferului.

Sorento este primul automobil Kia din Europa care oferă această tehnologie avansată de asistență a șoferului, parte a gamei extinse de funcții oferite de noul panou de bord de 12.3 inch, ’Supervision’ complet digital.

Acesta afișează imagini video în partea stângă sau partea dreaptă a panoului de bord TFT-LCD dacă șoferul semnalizează schimbarea benzii de circulație și un alt automobil este “ascuns” în unghiul mort.

Imaginile cu automobilul aflat în punctul mort sunt afișate fie în locul vitezometrului, fie al turometrului (sau în locul ceasului de bord al sistemului hybrid al modelelor Sorento Hybrid), în timp ce afișează în continuare șoferului viteza curentă a automobilului.

Camerele oferă un unghi de vizualizare mai larg decât oglinzile retrovizoare, pentru a permite șoferilor să aibă o vedere clară asupra celuilalt automobil.

Tehnologia BVM Kia este oferită cumpărătorilor europeni ai modelului Sorento ca parte a pachetului care include sistemul de vizualizare 360° (Surround View Monitor) și sistemul de asistență la evitarea coliziunii în momentul parcării (PCA – Parking Collision-Avoidance Assist).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA



Comentarii
Inchide