Kia EV6 introduce tehnologii avansate pentru a îmbunătăți interacțiunea om-mașină – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 mai 2021 Știri auto

Noul Kia EV6 introduce o suită de tehnologii avansate. Conectivitatea intuitivă, informațiile și sistemele cu realitate augmentată completează experiența de conducere prin minimizarea distragerii atenției.

EV6 se bazează pe platforma modulară E-GMP care permite o podea plană a cabinei. Două ecrane panoramice curbate de 12.3 inci de înaltă definiție se desfășoară amplu în fața șoferului oferind acces ușor la informații despre automobil.

Direct în fața șoferului este un ecran personalizabil care afișează informații precum viteza, autonomia complet electrică și starea de încărcare a bateriei. Adiacent este un ecran central care combină sistemele de navigație, infotainment și meniul sistemului. Materialul ecranelor este din „sticlă întărită chimic” pentru o mai bună vizibilitate și robustețe.

Kia EV6 este conceput pentru a îmbunătăți interacțiunea om-mașină

Caracteristicile de confort precum accesul fără cheie cu comenzi tactile (“touch”), profilurile programabile de către șofer, scaunele și designul ergonomic creează o experiență care pune utilizatorul pe primul loc. De la mânerele automate care apar din caroseria mașinii, până la interfețele intuitive tactile și afișajul head-up cu realitate augmentată, fiecare călătorie în EV6 este concepută pentru a îmbunătăți interacțiunea om-mașină.

Intră în GALERIA FOTO

Tehnologia avansată de la bord îl integrează pe șofer cu EV6 prin sistemul avansat head-up display ce dispune de tehnologia Augmented Reality – o altă ofertă rezervată până acum pentru automobilele premium.

Comunicarea între GPS, camera video de la bord și sistemele HUD proiectează indicații de călătorie pentru a menține privirea șoferului înainte. Modul de afișare cu ajutorul realității augmentate și cele două ecrane oferă toate informațiile de care șoferul are nevoie.

Kia va introduce 11 modele EV noi până în 2026

Materialele fono-absorbante din podea, aripile roților, uși și hayon împreună cu anvelopele reduc zgomotul provocat de vânt și de rulare. Parbrizul acustic și geamurile portierelor îmbunătățesc și mai mult experiența de la bord. EV6 are un rating de zgomot egal cu al modelelor premium de clasă superioară.

Kia își va reinventa gama prin introducerea a 11 modele EV noi până în 2026. Primul, EV6, este disponibil acum pentru a fi comandat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide