Kia EV6 GT își face debutul oficial. Electrica coreeană are 576 de cai putere

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2022 Știri auto

Kia EV6 a debutat oficial și vine cu performanțe de top. Electrica celor de la Kia are cifre care pot rivaliza cu modelele Tesla.

Nu cu mult timp în urmă, Kia dezvăluia publicului cea mai puternică variantă a modelului său electric. Acum, producătorul coreean comunică și datele tehnice exacte ale vehiculului. Kia EV6 ar putea fi un rival redutabil pentru Tesla Model Y sau Polestar 2. Cu aproape 600 de cai la dispoziție, modelul coreean este demn de luat în seamă.

Kia EV6 este o mașină sport în corp de cross-over electric

Kia EV6 are două motoare electrice care au o putere combinată de 576 de cai putere și 740 Nm. Astfel, ele formează un sistem de tracțiune integrală care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde. Viteza maximă comunicată este de 260 de kilometri pe oră. Este de reținut faptul că acestea sunt încă date preliminare, sau cel puțin așa declară Kia. Cu toate acestea, forma finală a mașinii nu ar trebui să întâmpine probleme în a le atinge.

Vârful de gamă este echipat cu un diferențial electronic cu alunecare limitată pentru o mai bună manevrabilitate în orice situație. În timp ce Kia oferă și o baterie mai mică, de 58 kWh, GT-ul este disponibil exclusiv cu cea de 77,4 kWh.

Încărcarea durează doar 18 minute pentru a ajunge de la 10 la 80 la sută. Primii 100 de kilometri de autonomie sunt atinși în doar patru minute și jumătate. Aceste cifre se aplică modelului cu tracțiune spate și baterie mare. La fel ca modelul cu care se înrudește, Hyundai Ioniq 5, noul Kia EV6 poate alimenta dispozitive externe, Kia spunând că poate alimenta simultan un televizor de 55 de inch și un aer condiționat, pentru mai mult de 24 de ore. Alternativ, EV6 poate încărca bateria unui alt vehicul electric.

Kia va produce EV6 în Coreea de Sud și va lansa crossover-ul electric în a doua jumătate a anului. Detalii referitoare la prețuri vor fi comunicate ulterior.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide