Polestar lansează noua ediție limitată Polestar 2 BST Edition 270

Autor: Mihai Morcovescu 05 iun. 2022 Știri auto

Vă amintiți conceptul de performanță Polestar 2 poreclit „Beast” de la Goodwood Festival Of Speed ​​de anul trecut? A fost atât de bine primit încât producătorul suedez de vehicule electrice anunță lansarea unei ediții speciale bazate pe același model. Aceasta se numește BST Edition 270 și, așa cum sugerează numele, va fi produsă într-o serie limitată de 270 de exemplare.

Noul Polestar 2 BST Edition 270 oferă 476 CP și 680 Nm

Principala noutate a acestui model special o reprezintă puterea grupului motopropulsor. Aceasta a fost mărită considerabil, astfel că motorul electric de pe Polestar 2 BST Edition 270 livrează acum 476 CP și 680 Nm de cuplu. Aceasta reprezintă o creștere 68 CP față de modelul de bază În schimb, capacitatea bateriei a rămas aceeași: 78 kWh.

În același timp, sedanul cu emisii zero al scandinavilor a primit și o nouă suspensie Ohlins. Aceasta a fost modificată și beneficiază acum de amortizoare reglabile în două direcții.

Inginerii de la Polestar au mai montat și un set de lonjeroane noi pe puntea față. Arcurile sunt mai tari cu 20%, în timp ce garda la sol a fost micșorată cu 25 mm. Pachetul exterior este completat de jante vopsite în negru de 21 de inch cu anvelope Pirelli P Zero de 245/35R21, create special pentru acest model.

Din punct de vedere estetic, nu există mari deosebiri comparativ cu modelul standard. Totuși, barele de protecție și pragurile au primit extensii aerodinamice, iar grilă frontală a fost reproiectată.

În plus, clienții vor avea la dispoziție două nuanțe pentru caroserie, denumite Thunder și Snow. Opțional este oferită o vopsea satinată Battleship Grey. Tot pe lista cu „opționale” există o dungă finisată în negru mat, care este vopsită de-a lungul caroseriei.

Nu în ultimul rând, noua ediție specială vine cu o serie de accente aurii Swedish Gold la nivelul etrierelor, amortizoarelor și capacelor valvelor roților. La interior, același finisaj se regăsește la nivelul centurilor de siguranță.

Noul Polestar 2 BST Edition 270 va fi produs în numai 270 de exemplare, începând cu vara acestui an. Va fi disponibil în Europa, în America de Nord și în China, iar livrările vor demara spre finalul lui 2022.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide