KIA a dezvăluit noul concept Futuron. Inspirație pentru viitoarele SUV-uri electrice KIA – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 05 nov. 2019 Știri auto

Conceptul Futuron este imaginea modernă a unui SUV coupe electric, a cărui nume este o îngemănare a cuvintelor ”viitor” (Future) și ”conectat” (On), sugerând natura sa electrică.

Caroseria sa găzduiește un sistem de propulsie cu tracțiune integrală, complet electric, îmbrăcat în suprafețe exterioare îndrăznețe, cu un interior flexibil, high-tech. Conceptul Futuron și-a făcut debutul astăzi, 5 noiembrie, la China International Import Expo 2019 (CIIE), din Shanghai.

Futuron este gândit pentru o susține o baterie de înaltă capacitate montată jos în caroseria automobilului, sub podeaua habitaclului, oferind energie pentru patru motoare electrice puternice aflate în roți.

Modelul are o tematică ”360 de grade”  dată de luminile în forma unei linii subțiri ce înconjoară caroseria conceptului Futuron. Lumina răspunde la gesturile fizice și la mișcările efectuate în afara automobilului, provocând o legătură între automobil și șofer.

O nouă interpretare a grilei ”tiger nose”

Semnătura designului Kia de peste un deceniu, ”tiger nose” păstrează principiile de bază ale conceptului, designerii Kia au extins limitele, lărgind forma în jurul părții frontale a automobilului pentru a crea un concept ”tiger face” rafinat.

Structura sistemului de propulsie electric și includerea sistemului de conducere autonomă de nivel 4 au permis crearea unei cabine spațioase și flexibile. Cele două scaune din față pot oferi o poziție de condus verticală sau înclinată. Prin activarea setărilor sistemului de conducere autonomă ale conceptului Futuron, cele două scaune din față se înclină pe măsură ce volanul se retrage.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide