Kia începe producția europeană a noului Sportage

Autor: Marius Vișan 07 nov. 2021 Știri auto

Producția noului Kia Sportage a început oficial la uzina din Žilina, Slovacia. A cincea generație a modelului Sportage este cea mai recentă dintr-o serie lungă de modele Sportage care au fost lansate de Kia Slovacia din 2006. În acel timp, au fost fabricate peste două milioane de unități, contribuind la satisfacerea cererii pentru Sportage din partea clienților din toată Europa.

Și acum, pentru prima dată în istoria sa bogată de 28 de ani, o versiune europeană dedicată a modelului Sportage a fost proiectată, dezvoltată și optimizată special pentru gusturile europene. Bazat pe o nouă arhitectură, modelul Sportage combină un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior premium de ultimă oră, cu un display curbat integrat, care găzduiește cele mai recente progrese în tehnologia de conectivitate.

Sistemele de propulsie hibride de ultimă generație îmbunătățesc și mai mult performanțele modelului Sportage, contribuind la reducerea dramatică a emisiilor și la creșterea economiei de combustibil. Un model hybrid avansat (HEV) reprezintă o altă premieră pentru modelul Sportage, acestuia alăturându-i-se versiunile mild-hybrid (MHEV) și plug-in-hybrid (PHEV).

Fabrica a integrat producția modelelor electrificate Kia Sportage – HEV/PHEV

Versiunea PHEV acordă prioritate condusului complet electric, care poate acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de acasă la serviciu sau pentru nevoile zilnice de cumpărături. Cele mai recente și mai „curate” motoare cu combustie internă pe benzină și diesel (ICE) sunt disponibile în diferite versiuni de eficiență, transmisie și putere. Folosind flexibilitatea avansată și modularitatea uzinei Kia din Slovacia, toate cele patru tipuri de sisteme de propulsie ale modelului Sportage – PHEV, HEV, MHEV și ICE – vor fi asamblate în Žilina.

Pe lângă noile modele Sportage cu tracțiune față, oferită standard, în Slovacia vor fi produse și versiuni avansate cu tracțiune integrală, precum și captivanta versiune GT-Line. Fabrica europeană va găzdui și o altă premieră pentru modelul Sportage: un plafon negru este acum disponibil pentru versiunea GT-Line a noului SUV, contribuind la accentuarea profilului sportiv al automobilului și evidențiind stâlpul C din punct de vedere arhitectural și dinamic.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide