Kia a lansat K9 facelift, o mașină care va fura clienți de la Mercedes, Audi și BMW

Autor: Elena Luchian 07 iun. 2021 Știri auto

Kia a lansat K9 facelift, o mașină care amenință să fure clienți de la Mercedes, Audi și BMW. Sud-coreenii au deschis deja lista de comenzi, iar modelul lor este mult mai ieftin decât modelele germane Clasa E sau Seria 5.

GALERIE FOTO

Versiunea facelift a limuzinei Kia K9 a primit o actualizare vizuală, dar și noutăți la nivel tehnic. În partea frontală și-a făcut apariția o grilă mai mare, flancată de faruri full LED adaptive noi. O bandă luminoasă conectează stopurile, și ele cu tehnologie full LED. Această soluție a dus la relocarea plăcuței de înmatriculare mai jos, în bara de protecție. Apar în gamă și jante cu design nou, de 19 inci.

Sunt modificări-cheie și în cabină, acolo unde vechiul display tactil de 12,3 inci a fost înlocuit de unul mai mare, de 14,5 inci. Sistemul multimedia integrează un senzor de amprentă digitală, care memorează setările șoferului pentru scaune, climatizare, oglinzi și muzică. Un head-up display color și un comutator rotativ, amplasat pe tunelul median, care recunoaște scrisul de mână, completează atmosfera high-tech de la bord.

Sud-coreenii îi trec în cont noului sedan de lux o izolare fonică superioară și plusează la capitolul “lux” cu noi tipuri de tapițerie din piele și inserții din lemn.

Echiparea de bază include funcții de rulare semi-autonomă Nivelul 2. În premieră în gama Kia, transmisia automată a primit funcții de anticipare a traficului, care folosesc informații furnizate de navigație. Astfel, sistemul poate anticipa treapta de viteză necesară la apropierea de intersecții sau viraje.

Amortizoarele controlate electronic, cu ajutorul camerei frontale care scanează suprafața drumului, asigură mai mult confort în cabină.

Kia K9 facelift – gama de motorizare

Dispare din ofertă tocmai motorizarea de top, un V8 de 5.0 litri. Rămân însă, disponibile o unitate aspirată de 3,8 litri cu 315 cai putere și una turbo de 3,3 litri cu 370 de cai putere.

Ambele sunt cuplate standard la o transmisie automată cu opt rapoarte. Tracțiunea spate este standard, iar clienții pot opta contra cost pentru tracțiune integrală.

În Coreea de Sud, acolo unde a fost lansată, Kia K9 facelift are un preț de pornire de aproximativ 42.000 de euro, fără nicio opțiune suplimentară. Rivalii germani nu ar avea nicio șansă. Mercedes-Benz Clasa E pornește, în România, de la 59.270 de euro. Cel mai accesibil BMW Seria 5 pleacă de la 50.040 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide