A dat 18.500 de dolari ca să pună jante de carbon la un Ford Mustang Shelby GT500. Una s-a făcut zob!

Autor: David Andrei 02 dec. 2020 Știri auto

A dat 18.500 de dolari ca să-și echipeze noul Ford Mustang GT500 cu jante din fibră de carbon. Deja a rămas fără una dintre cele patru.

GALERIE FOTO

Sunt jante ușoare, arată bine, sunt rezistente. Dar acum a aflat că nu sunt indestructibile. Posesorul mașinii americane de performanță a arătat pe YouTube în ce hal a ajuns una dintre jantele cu care este echipat Ford-ul său Mustang Shelby GT500. Nici nu știe ce anume a lovit cu roata stânga față, dar e clar că s-a întâmplat la viteză mare. Janta s-a spart, pur și simplu. Spițele par neafectate, dar oricum roata trebuie înlocuită.

Jantele cu care este echipat acest Ford Mustang Shelby GT500 sunt produse de compania australiană Carbon Revolution și sunt îmbrăcate în anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.

Faptul că jantele din fibră de carbon sunt mult mai sensibile decât cele din aliaj le face practic imposibil de reparat.

Nici posesorul mașinii, nici cei care au văzut în ce hal a ajuns janta nu-și pot explica de ce a ajuns așa.

Ford Mustang Shelby GT500 în cifre

Ford Mustang Shelby GT500 este cel mai puternic Ford de serie din istoria constructorului american. Această versiune este pusă în mișcare de un motor V8 de 5,2 litri cu nume de cod Predator. Unitatea, echipată cu un compresor de supraalimentare tip Roots de 2,65 litri, dezvoltă 771 de cai putere și un cuplu maxim de 847 Nm.

Este și primul Mustang cu o transmisie robotizată cu două ambreiaje de proveniență Tremec, cu șapte trepte.

Mașina echipată cu Launch Control accelerează de la 0 la 96 km/h (60 mph) în doar 3,5 secunde. Ford păstrează secretul asupra vitezei maxime a lui Mustang Shelby GT500.

În Statele Unite, cel mai puternic Ford construit pentru drumurile publice are un preț de pornire de 73.995 de dolari, dar, în funcție de dotări, poate depăși 100.000 de dolari.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide