Kia oferă imagini teaser cu noul SUV electric EV9. Când va fi lansat pe piață – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 mart. 2023 Știri auto

Noul SUV electric de la Kia este pe cale să fie lansat. Producătorul prezintă câteva imagini teaser cu cel mai nou SUV electric al său.

Kia se pregătește să dezvăluie versiunea de serie a SUV-ului EV9, care pare că este aproape complet neschimbată față de conceptul inițial. Producătorul coreean a postat două clipuri scurte care prezintă semnătura luminoasă a blocurilor optice frontale si profilul lateral al SUV-ului electric.

Kia EV9 ar trebui să fie nava amiral a companiei din mai multe privințe. Nu doar că va prezenta angajamentul mărcii față de vehiculele complet electrice, dar va fi și cel mai mare și mai îndrăzneț SUV al său de până acum. Conform Carscoops, Acesta va folosi o versiune extinsă a platformei E-GMP, iar anumite rapoarte sugerează că puterile ar începe de la 200 CP, ducându-se până la aproximativ 400 CP pentru modelul de top.

Kia EV9 apare într-o serie de imagini teaser înainte de lansarea oficială

În noul teaser dezvăluit, putem arunca o privire asupra iluminării din partea din față a lui EV9. Așa cum am văzut la conceptul original, SUV-ul are lumini de zi în forma literei L, în cea mai mare parte verticale, acompaniate de o serie de lumini LED mai mici care sunt îndreptate spre mijlocul grilei. Probabil că acestea vor avea mai multe setări în care să fie aprinse. Designul pare unul complex și pare că incorporează și mici pixeli, oferind un aspect futurist.

În partea din spate ni se prezintă stopurile, care au o formă interesantă. Acestea se întind vertical pe montantul din spate al mașinii, dar au și o excrescență care pare că pornește spre hayon. Asemenea farurilor, au tehnologie LED și o structură complexă.

Mânerele ușilor sunt la nivel cu caroseria, iar mașina are niște linii ascuțite. Am putea spune că este un design pătrățos, nu atât de răspândit în lumea mașinilor electrice, acolo unde vedem, de cele mai multe ori, forme fluide. EV9 are forma unui SUV clasic, mare, cu forme rectangulare și pare că păstrează foarte mult din ADN-ul conceptului original.

Kia va dezvălui complet atât designul exterior, cât și cel interior la mijlocul lunii martie, iar informațiile despre noul SUV electric vor fi dezvăluite integral în timpul Premierei Mondiale Kia EV9 la sfârșitul lunii martie.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia Worldwide YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide