SUV-ul electric Kia EV9 va debuta în prima jumătate a lui 2023 cu autonomie de nivel 3

Autor: Adrian Somai acum 4 săptămâni Știri auto

Toamna anului 2021 ne aducea din partea celor de la Kia conceptul EV9, prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Tot atunci, producătorul nipon a adus în discuție dorința de a aduce pe piață un SUV electric de dimensiuni mari.

Noul an ni-l va aduce în fața ochilor pe noul Kia EV9, un automobil cu zero emisii ce va fi construit pe aceeași platformă E-GMP utilizată și de EV6. Potrivit Motor1, noul model va fi dezvăluit în versiune de serie în prima jumătate a acestui an, anunțul fiind făcut chiar de către oficialii Hyundai Motor Group în cadrul unei întâlniri organizate la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Namyang din Coreea de Sud.

Kia EV9 se anunță a fi un model extrem de interesant, urmând să fie primul model al mărcii care va dispune de funcția Highway Driving Pilot. Anunțată deja pentru sedanul de lux Genesis G90, HDP este un sistem de conducere autonomă de nivel 3. Mai exact, șoferul va fi nevoit să preia controlul mașinii doar în situații de urgență, atunci când este necesară intervenția umană pentru a fi evitat un posibil accident.

Va fi mai ieftin decât celelalte modele din segment

Totodată, viitorul SUV Kia EV9 este văzut drept o alternativă electrică pentru modelul Kia Telluride. Cel mai probabil, noul model cu zero emisii din gama celor de la Kia va avea un preț de pornire de sub 50.000 de euro. Ceea ce se va dovedi a fi foarte interesant, un asemenea preț situandu-se sub nivelul de prețuri practicat de toate celelalte SUV-uri electrice cu trei rânduri de scaune.

Dimensiunile lui Kia EV9 se anunță a fi mai mult decât generoase, conceptul prezentat în urmă cu mai bine de un an având o lungime de 4.930 de mm, o lățime de 2.055 mm, o înălțime de 1.790 de mm și un ampatament de 3.100 de mm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide