Kia Optima Hybrid a stabilit un nou record la consum

Autor: Dan Vache 14 sept. 2011 Știri auto

Kia Motors este unul dintre liderii din industria auto în ceea ce priveşte preocuparea pentru reducerea consumului de combustibil, iar acest lucru a fost certificat prin stabilirea unui nou Guinness World Record pentru cel mai mic consum obţinut de un vehicul hibrid, condus prin toate cele 48 de state continentale ale SUA.

La drum cu Kia Optima Hybrid

Şoferii Wayne Gerdes din Wadsworth, Illinois, şi Chris Bernius din New York City, au pilotat cu succes un exemplar de serie 2011 de Kia Optima Hybrid sedan pe o rută de 12.712 km care a traversat America şi au obţinut un consum mediu incredibil, de doar 3,6 litri/100 km, mai scăzut cu 61% decât consumul oficial EPA al maşinii.

Înmânarea certificatului celro doi şoferi din Kia Optima

Proba de traversare a celor 48 de state continentale ale SUA a fost îndeplinită în 14 zile, cu o medie de 908 km parcurşi pe zi. Optima Hybrid a consumat doar puţin peste 5,5 rezervoare de benzină pentru a parcurge această rută, înregistrând o medie de 2.282 km. între alimentări. Pentru a corespunde cerinţelor Guinness World Record, Optima Hybrid a transportat două persoane şi bagajul aferent.

Încercarea de stabilire a recordului a fost verificată de Philip Robertson, membru al Guinness World Records, care a şi înmânat certificatul Guinness World Record celor doi şoferi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la uzina Kia din West Point, Georgia pe 12 septembrie.

Sigilarea rezervorului şi... la drum

Recordul poartă denumirea oficială de „Cel mai mic consum obţinut prin conducerea unei maşini hibrid benzină prin toate cele 48 de state continentale ale SUA”, care este o nouă categorie creată de Guinness World Records. Pentru a se califica la obţinerea noului record, Kia Optima Hybrid trebuia să realizeze un consum de minimum 52.27 mpg, pe care Optima Hybrid l-a îmbunătăţit cu 23 de procente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide