Kia Optima: primele imagini-teaser cu viitoarea limuzină coreeană – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 29 oct. 2019 Știri auto
Kia Optima: primele imagini-teaser cu viitoarea limuzină coreeană – Galerie FOTO

Kia Optima se pregătește de lansare, iar coreenii au prezentat primele imagini-teaser ale viitorului model. Mă rog, nu tocmai, aici în imagini avem Kia K5, un model comercializat în Coreea, dar pentru celelalte piețe ale lumii, aceasta va fi Kia Optima pe care o așteptăm anul viitor.

Viitorul model va folosi platforma tehnică a modelului Sonata, care a fost lansat la începutul acestui an în Statele Unite. Din imaginile-teaser se poate vedea o linie de design radical diferită de cea a modelului actual. Liniile de coupé în patru portiere sunt completate de semnăturile luminoase din partea frontală și din spate.

Tradiționala grilă Kia „tiger nose” este păstrată, dar într-o formă îngustată, fiind încadrată de blocurile optice la fel de înguste. În partea din spate, blocurile optice se întind pe întreaga lățime a hayonului. Imaginea din interior prezintă o schimbare la fel de profundă, cu o planșă de bord high-tech construită în jurul șoferului și, așa cum este trendul industriei, cu două ecrane uriașe care ocupă cea mai mare lățime.

Pe tunelul median se observă un buton care seamănă cu un controller pentru sistemul de infotainment, dar cum Kia folosește tradițional un sistem de comenzi cu butoane dedicate și funcții accesate tactil, e foarte posibil să avem în fotografie butonul de control al transmisiei automate, în stilul celui de la Sonata. În rest, remarcăm mai puține butoane decât în cazul modelului actual.

Pe piața europeană, viitoarea Kia Optima va fi motorizată de o versiune a motorului turbo pe benzină de 1,6 litri, cu o putere de aproximativ 182 CP, la baza gamei fiind o motorizare similară, de 1,4 litri și 140 CP. Nu este exclus să vedem și un sistem hibrid de propulsie pe viitorul model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide