Kia este primul constructor auto care reia producția în Europa

Autor: Elena Luchian 07 apr. 2020 Știri auto
Kia este primul constructor auto care reia producția în Europa

Kia este primul constructor auto care reia producția în Europa după întreruperea provocată de pandemia de coronavirus. Uzina sa din Zilina, Slovacia, lucrează la capacitate redusă începând cu 6 aprilie.

Au pornit liniile de asamblare de la uzina Kia din Zilina, Slovacia, oprite pe 23 martie. Acolo se produc hatchback-ul Ceed și modelele derivate din acesta, dar și SUV-ul Sportage. Fabrica va funcționa cu două dintre cele trei ture obișnuite.

Constructorul sud-coreean spune că uzina va funcționa atât tip cât furnizorii îi vor livra componentele necesare.

KIA pregăteșe un nou logo pentru vehiculele sale

În vederea protejării angajaților, managerii centrului de producție au decis instalarea a două corturi la intrare. Muncitorii trec printr-un control medical înainte de a ajunge la postul de lucru.

În Slovacia s-au raportat doar 534 de cazuri de coronavirus și doar două persoane și-au pierdut viața. Încurajați de cifrele optimiste, și cei de la Volkswagen intenționează să reia producția la uzina sa din Slovacia pe 19 aprilie. Și angajații grupului francez PSA se vor reîntoarce în uzina de la Trnava pe 13 aprilie. Și managerii uzinei Skoda de la Mlada Boleslav pun la cale un plan de reluare a producției.

Guvernul slovac intenționează să relaxeze restricțiile impuse populației și companiilor după vacanța de Paște. Planuri de repornire a economiei în această lună au anunțat și Austria, Germania și Cehia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia



Comentarii
Inchide