Kia Proceed: Una dintre cele mai frumoase mașini din clasa compactă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iun. 2023 Știri auto

Kia Proceed se numără printre puținele break-uri rămase pe piață și putem spune despre ea că este unul dintre cele mai frumoase modele compacte.

Într-o piață în care SUV-urile domină detașat, break-urile nu mai sunt atât de populare. Cu toate acestea, mai există câteva modele pe la anumiți producători ce pot fi cumpărate și sub formă de break. Printre ele se numără și Kia Proceed, care este, de fapt, un shooting brake. Este un model interesant, pe care am avut ocazia să-l testăm.

Kia Proceed a primit un facelift, asemenea Ceed-ului obișnuit, facelift ce aduce noi bare de protecție și blocuri optice actualizate. Pe Proceed, singurul nivel de echipare este GT Line, prin urmare mașina are un aspect mai agresiv. Și jantele de 18 inch îmbrăcate cu anvelope performante vor ajuta mașină să obțină o ținută de drum mai sportivă. Sub capotă se află motorul de 1,5 litri, pe benzină, ce dezvoltă 160 CP, cuplat la o transmisie automată cu dublu-ambreiaj și 7 trepte.

Kia Proceed este o mașină cu un raport preț-dotări bun

Exemplarul testat de noi a avut un preț de 32.900 de euro cu TVA, iar mașina a avut câteva dotări opționale, plus motorul mai puternic. Proceed este și o mașină destul de spațioasă, având un portbagaj de 594 de litri.

La interior regăsim materiale destul de bune, suprafețe moi și tehnologii moderne. În această echipare, scaunele au avut reglaje manuale și tapițerie textilă, cu câteva inserții din piele.

Volanul este și el îmbrăcat în piele și dispune și de padele pentru schimbarea treptelor de viteză. În spatele volanului regăsim tabloul de bord digital, o dotare opțională pe această mașină. Pe lângă acesta există și ecranul central pentru sistemul de infotainment, sub care vedem comenzi fizice pentru climatizare, ceea ce ne bucură. De asemenea, mașina a venit dotată cu sistemul audio JBL, o dotare care îi va mulțumi pe cei ce doresc să asculte muzica la o calitate ceva mai înaltă.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide