Mercedes-Benz a prezentat noile CLA și CLA Shooting Brake – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 ian. 2023 MASINI NOI

Mercedes-Benz a prezentat actualizările pentru modelele CLA și CLA Shooting Brake. Compactele germane primesc mai multe dotări în standard.

Mercedes-Benz a dezvăluit facelift-ul modelului CLA. Acesta aduce un design actualizat, mai multe echipamente în standard și noi culori exterioare pentru întreaga gamă.

Există o bară frontală nouă, grila radiatorului a fost revizuită cu model de stea, iar în partea din spate există un nou difuzor. La aceasta se adaugă grafica modernizată a farurilor cu LED High Performance, care sunt acum standard. CLA primește și noi nuanțe de caroserie, dar și trei noi modele de jante cu dimensiuni de până la 19 inch. În standard, noile modele CLA și CLA Shooting Brake sunt echipate cu jante din aliaj de 17 inch.

La interior, sunt păstrate cele două ecrane, dar acum măsoară acum 7 și 10,25 inch și rulează cea mai recentă generație de MBUX. Software-ul de infotainment vine cu stiluri de afișare nou proiectate. Opțional, sunt disponibile două ecrane de 10,25 inch, împreună cu sistemul de sunet surround Burmester cu Dolby Atmos ca opțiuni. Mercedes aduce scaunele confort în standard. Acestea sunt îmbrăcate într-o combinație de piele artificială Artico și textil negru.

Mercedes-Benz a electrificat gama de motoare

Motoarele pe benzină sunt electrificate în întregime și includ unități cu patru cilindri cu o transmisie automată cu 7 sau 8 trepte în standard. Motoarele mild-hybrid sunt echipate cu o sursă de alimentare suplimentară de 48 de volți la bord, care oferă ajutor la plecarea de pe loc. De asemenea, în timpul frânării și accelerării, demarorul-generator recuperează energie și astfel alimentează consumatorii și bateria de 48 de volți cu energie electrică. Aceasta poate susține motorul cu ardere în timpul accelerației.

Și propulsoarele plug-in hibride au fost revizuite, având mai multă putere. De asemenea, există trei tipuri de încărcare, iar cea mai rapidă încarcă bateria de la 10 la 80% în doar 25 de minute.

Și versiunile AMG primesc actualizări

Printre modificările aduse modelelor CLA 35 și 45 AMG se numără noi blocuri optice, o grilă redesenată, dar și un sistem mild-hybrid pentru versiunea CLA 35 4Matic. Motorul de 2,0 litri produce 306 cai putere și 400 Nm de cuplu. AMG CLA 45 S dispune de motorul twin-turbo de 2,0 litri care produce 421 CP și 500 Nm de cuplu. Modelele CLA 35 și 45 S Shooting Brake au tracțiune integrală și o transmisie cu dublu ambreiaj cu opt trepte. Producătorul susține că CLA 45 S poate atinge 100 de kilometri pe oră în 4,1 secunde.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide