Kia Sorento a câștigat două dintre cele mai importante premii de design

Autor: Marius Vișan 15 apr. 2021 Știri auto

Noul Kia Sorento a primit încă două premii: Red Dot Award și iF Award în categoria „product design”.

Cu această recunoaștere la premiile Red Dot și iF awards, Kia își continuă seria de rezultate bune. Din momentul în care Kia Soul a fost primul automobil de la o marcă sud-coreeană care a câștigat premiul Red Dot în 2009, un total de 26 de modele Kia au primit râvnitul premiu.

La premiul iF, pe care marca l-a primit pentru prima dată în 2010, numărul de automobile Kia premiate a crescut la un total de 21 odata cu noul Sorento.

La scurt timp după premiera sa de anul trecut, noul Sorento a fost onorat pentru designul său în sondajul ”All-Wheel Drive Car of the Year 2020” (”Mașina cu tracțiune integrală a anului 2020”). Apoi a urmat cel mai important premiu auto german, ”Golden Steering Wheel 2020” (”Volanul de aur 2020”) în clasa ”Large SUVs”. În luna martie a acestui an, a fost votată ”Women’s World Car of the Year 2021” (”Mașina mondială a femeilor în anul 2021”) în categoria ”Large SUV”.

Kia Sorento este un automobil versatil

Sorento este primul automobil bazat pe noua arhitectură SUV de dimensiuni medii dezvoltată de Kia și poate găzdui sisteme de propulsie electrificate de ultimă generație pentru o eficiență mai mare a consumului de combustibil, emisii reduse și performanțe mai bune decât predecesorii și rivalii săi.

Noua platformă a permis crearea unei caroserii mai mari, pentru a maximiza spațiul pentru pasageri și bagaje și a făcut din Sorento unul dintre cele mai versatile și spațioase SUV-uri cu trei rânduri de scaune din lume.

Noua gamă Sorento este disponibilă în întreaga rețea de dealeri Kia din Europa, cu sisteme de propulsie ce includ variantele hybrid, diesel și plug-in hybrid (în funcție de piața de comercializare). Toate modelele sunt vândute în Europa, cu o garanția unică de șapte ani, 150.000 de kilometri oferită de Kia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide