Noua Skoda Kodiaq – Cel mai mare SUV al cehilor este acum mai modern, mai tehnologizat

Autor: Elena Luchian 13 apr. 2021 Știri auto

Noua Skoda Kodiaq vine cu un look nou și tehnologii de ultimă oră. Modelul mizează pe succesul înregistrat din momentul lansării sale pe piață. Peste 600.000 de unități au fost construite.

GALERIE FOTO

Constructorul ceh a operat o serie de modificări de design. Mașina vine acum cu o grilă a radiatorului mai dreaptă, bare și o capotă redesenată. Apar faruri noi, mai înguste, cu tehnologie LED în echiparea standard, Full LED Matrix opțional. Skoda îi trece în cont un look care atestă veleitățile în off-road ale modelului.

În partea din spate își fac apariția un difuzor nou și stopuri noi, în forma literei “C”.

Noua Skoda Kodiaq vine cu o cabină modernizată

Cabina lui Kodiaq mizează pe confort și pe o atmosferă dinamică. Lumina ambientală LED și cusăturile contrastante creează un spațiu modern. În premieră în gama Kodiaq sunt disponibile scaunele ergonomice cu reglaje electrice, încălzite și ventilate, echipate cu funcție de masaj.

Noi tipuri de tapițerie sunt disponibile. Clienții care vor comanda liniile de echipare Ambition sau Style vor primi scaune cu tapițerie confecționată din materiale reciclate.

Se regăsește la bord un volan nou. Standard, este vorba despre un volan multifuncțional cu două spițe, în timp ce versiunile Sportline și RS primesc unul cu trei spițe.

Funcțiile mașinii pot fi comandate și prin intermediul unui ecran tactil de 9,2 inci. Se poate comanda opțional un instrumentar de bord digital de 10,15 inci, care poate fi configurat în patru moduri diferite. Apare modul cu numărul 5 în cazul versiunilor Sportline și RS.

Clienții pot alege unul dintre sistemele multimedia Bolero, Amundsen și Columbus, toate având cartele eSIM integrate și posibilitate de conexiune Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink. Asistentul Laura poate primi comenzi în 15 limbi, printre care cehă, engleză, germană, franceză, italiană și spaniolă.

Skoda a lucrat și la capitolul “siguranță”. Funcția cruise control adaptiv este activă până la o viteză de 210 km/h. Sistemul de frânare automată de urgență vine cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor. Au fost instalați senzori noi în partea posterioară pentru a-i avertiza pe cei aflați la bord în cazul riscului de coliziune din spate.

Noua Skoda Kodiaq – motorizări

Cinci motorizări sunt disponibile în gama Kodiaq. Versiunea de bază este cea pusă în mișcare de motorul 1.5 TSI cu 150 de cai putere și funcție de dezactivare a cilindrilor în sarcină parțială. Această unitate este cuplată la o transmisie manuală cu șase rapoarte și este disponibilă exclusiv cu tracțiune față.

Versiunea echivalentă cu motor diesel este 2.0 TDI cu 150 de cai putere, cu transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj, care poate fi comandată cu tracțiune față sau integrală. Cei care vor mai mult pot alege un 2.0 TSI cu 190 de cai putere sau un 2.0 TDI cu 200 de cai putere.

Versiunea de top rămâne Skoda Kodiaq RS cu un motor de ultimă generație. Este vorba despre unitatea 2.0 TSI, 245 de cai putere și transmisie automată DSG. Dispare din gamă versiunea RS cu motor diesel.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide