Kia Sportage, unul dintre cele mai apreciate SUV-uri, a fost supus testului elanului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 mart. 2023 Știri auto

Kia Sportage a fost supus unei serii de teste dinamice. Cum s-a descurcat unul dintre cele mai populare modele ale producătorului coreean?

Grupul Kia-Hyundai se află pe o traiectorie ascendentă, atât când vine vorba de volum de vânzări, cât și când vorbim de tehnologia incorporată în mașinile pe care cei doi producători le dezvoltă.

Unul dintre cele mai populare modele din gama Kia este SUV-ul compact Sportage, frate de platformă cu Hyundai Tucson. Alături de acesta, reprezintă opțiuni foarte apreciate de clienții de mașini noi și, fiind un model destinat practicabilității și familiilor, siguranța nu lipsește din acest pachet.

Cum se descurcă Kia Sportage pe probele dinamice?

Asemenea exemplarului de Hyundai Tucson pe care jurnaliștii de la km77.com l-au testat, și această Kia Sportage a venit sub forma unui hibrid plug-in. Cele două mașini împărtășesc platforma tehnică și motorizarea, așa că va fi interesant de văzut modul în care Sportage se va comporta în comparație cu Hyundai Tucson. Kia Sportage are un sistem hibrid plug-in care dezvoltă 265 CP, având tracțiune integrală. La fel ca Tucson, și Sportage a venit echipat tot cu anvelope Michelin Primacy 4 235/50 R19.

Prima probă pe care cei de la km77.com constă într-un slalom printre jaloane, iar cu cât viteza este mai mare, cu atât mai bine. Conform testului, Kia Sportage a obținut aceleași rezultate ca fratele său de platformă, un lucru deloc surprinzător, dat fiind faptul că sunt, în esență, aceeași mașină. Ambele SUV-uri au obținut un timp de 24 de secunde la proba de slalom.

Cum se descurcă SUV-ul la testul elanului?

Testul elanului constă într-o manevră destul de simplă. Se simulează evitarea unui obstacol de pe sensul de mers, apoi revenirea pe banda inițială. Conform jurnaliștilor de la km77, mașina s-a comportat bine, nu a fost imprevizibilă. La o inițiere de 77 km/h, mașina a rămas destul de stabilă, iar controlul stabilității nu a fost foarte intruziv. Cea mai stabilă trecere a fost cea efectuată la 71 km/h, cu patru kilometri mai puțin decât a reușit Hyundai Tucson. Per total, masa mai mare se vede, iar comportamentul subvirator este destul de pronunțat.

Pentru un astfel de SUV sunt rezultate bune, mai ales dacă luăm în considerare și faptul că mașina este un hibrid plug in, care este cu câteva sute de kilograme mai greu decât un model cu motorizare standard.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: km77.com YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide