Kia nu se mai consideră un brand de buget

Autor: Ionuț Vîlciu 07 iun. 2023 Știri auto

Kia spune că nu se mai consideră un brand de buget ca urmare a vânzărilor ce continuă să crească și a prețurilor mai mari pe care le practică.

Directorul executiv al Kia America spune că producătorul de mașini coreean s-a transformat în ultimii cinci ani și acum atrage mai mulți cumpărători înstăriți ca oricând, ceea ce duce la o creștere cu 60% a prețului său mediu de tranzacție pentru mașinile vândute, conform Carscoops.

În timpul unui interviu acordat publicației Auto News, Sean Yoon a spus că producătorul a parcurs un drum lung de la introducerea SUV-ului de clasă mare Telluride în martie 2019, primul model nou pe care l-a lansat în cadrul unei strategii de brand revizuite pe termen lung. Ca atare, Yoon nu mai consideră Kia o marcă de buget.

Kia se distanțează de imaginea brandului de buget

Cu toate că prețul mediu de tranzacție al noilor modele Kia a crescut semnificativ din 2018, Yoon spune că marca va continua să ofere un raport preț-calitate bun în continuare și va căuta să evite combinarea opțiunilor dorite cu altele mai puțin dorite. De asemenea, va lansa noi sisteme de siguranță fără a crește prețurile.

În cadrul interviului, Sean Yoon, directorul executiv al Kia America spune: „În ceea ce privește volumul vânzărilor din 2018, excluzând flota, am crescut cu 31%, iar prețul nostru mediu de tranzacție a crescut cu 60%. Un salt uriaș în ultimii cinci ani”.

De asemenea, clientela brandului coreean începe să cuprindă din ce în ce mai mulți oameni înstăriți, dar și cumpărători tineri. „Vedem cumpărători mult mai înstăriți și ne descurcăm bine cu cumpărătorii din generația Y și din generația Z. Acesta este un fel de garanție pentru viitorul nostru strălucit, deoarece puterea de cumpărare era deținută de generația X, dar acum mai multă greutate se îndreaptă către generațiile Y și Z.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide