Kia Stonic: Cât costă unul dintre cele mai ieftine SUV-uri din România?

Autor: Mihai Morcovescu 29 nov. 2021 Știri auto

Kia Stonic facelift, model care deja se află pe piață de mai bine de un an, reprezintă o alegere foarte bună dacă dorești un SUV hibrid. Modelul este oferit pentru prima dată în versiuni de motorizare mild-hybrid.

Facelift-ul la care a fost supus SUV-ul în 2020 a adus îmbunătățiri semnificative nu atât la capitolul design exterior și interior, cât mai ales sub capotă. Kia Stonic facelift a primit în premieră un sistem de propulsie mild-hibrid EcoDynamics+ la 48V, care este cuplat la un motor Smartstream T-GDi de un litru. Acesta este  disponibil în versiuni de 100 și 120 CP.

Stonic facelift este oferit în continuare cu motorul T-GDi de 1,0 litru și 100 CP, însă acesta este cuplat acum la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte în locul celei cu 5 trepte cu care era echipată versiunea anterioară. Totodată, coreenii au păstrat în gama Stonic și unitatea aspirată de 1,2 litri care produce 84 CP.

Și pentru că am amintit de design, trebuie spus că SUV-ul coreean are un set de faruri complet restilizate, jante noi de 16 inch și două nuanțe pentru caroserie: Azure Blue și Storm Grey.

Principala noutate în habitaclu o reprezintă sistemul de infotainment care a primit ecran tactil de 8,0 inch și care este compatibil cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay. În același timp, Kia Stonic facelift oferă clienților săi un ecran de 4,2 inch pentru panoul de instrumente cu rezoluție mai bună.

Stonic facelift oferă o listă bogată în sisteme de asistență: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Smart Cruise Control (SCC) sau Lane Following Assist (LFA).

Prețuri de la 14.974 euro cu TVA

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Versiunea entry-level Kia Stonic facelift în echiprea Urban este cea echipată cu motorul 1.2 MPi de 84 CP și 118 Nm de cuplu. Resursele sunt livrate către puntea față prin intermediul unei cutii manuale cu cinci trepte. Prețul de catalog este de 14.974 euro cu TVA, iar în acești bani primești geamuri electrice față, aer condiționat cu reglaj manual, conexiune Bluetooth, port USB și ecran tactil de 8,0 inch care îți oferă posibilitatea să controlezi diverse funcții ale mașinii.

Prin Programul rabla 2021, Kia Stonic Urban poate fi achiziționat cu un discount de 1.531 de euro, cât reprezintă valoarea tichetului. De asemenea, până la 30 noiembrie, Kia România oferă și o reducere comercială de încă 1.500 de euro.

Astfel, cei care vor comanda un Kia Stonic facelift Urban până la finele lunii noiembrie vor plăti 11.943 de euro cu TVA.

Cel mai scump model Stonic este cel echipat cu sistem de propulsie mild-hibrid cu motor 1.0 T-GDi, transmisie automată cu șapte trepte și echipare GT Line. Prețul de catalog al acestei versiuni este de 22.097 euro, însă cu reducerile despre care am vorbit, vârful de gamă Stonic facelift ajunge la 18.454 euro cu TVA.

Sursa. Kia România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide