Suzuki a prezentat noua generație a SUV-ului S-Cross

Autor: Mihai Morcovescu 26 nov. 2021 Știri auto

Niponii de la Suzuki au dezvăluit noua generație S-Cross, un model care vine cu un design complet nou și motorizare cu sistem mild-hibrid.

Design complet nou

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, partea frontală a noului S-Cross a fost complet redesenată și este dominată de o grilă a radiatorului supradimensionată cu un finisaj „piano black”, o capotă mai înălțată și un set de faruri LED.

De asemenea, modelul nipon a mai primit la exterior elemente de protecție din plastic la nivelul aripilor specifice mașinilor de teren, stopuri LED și un eleron posterior integrat în haion. Clienții vor avea la dispoziție opt nuanțe ale caroseriei: Titan Dark Gray, Cosmic Black, Canyon Brown, Cool White, Energetic Red, Sphere Blue, Silky Silver Metallic și Solid White.

La capitolul dimensiuni, noul S-Cross măsoară 4,3 metri în lungime, 1,78 metri în lățimie, 1,58 metri în înălțime, în timp ce garda la sol are 175 mm. Totodată, japonezii susțin că, datorită ampatamentului de 2,6 metri, noul S-Cross este mai încăpător la interior comparativ cu precedenta generație. În sfârșit, portbagajul are un volum de 430 de litri (1.230 de litri cu bancheta rabatată).

În funcție echiparea pentru care se optează sunt oferite sistem de climatizare bi-zonă, scaune frontale încălzite, tapițerie din piele și plafon panoramic a cărui deschidere maximă ajunge la 560 mm. De asemenea, sistemul multimedia vine cu navigație și are cameră video cu vedere 360 de grade, fiind  și compatibilă Apple CarPlay și Android Auto. Ecranul multimedia are diagonală de 7,0 sau 9,0 inch.

Motor pe benzină cu tehnologie mild-hybrid

Noua generație Suzuki S-Cross a primit sub capotă un motor pe benzină de 1,4 litri turbo, care dispune de sistem micro-hibrid la 48V. Ansamblul dezvoltă 130 CP și 325 Nm de cuplu, resursele fiind livrate prin intermediul unei transmisii manuale cu șase trepte sau a unei cutii automate tot cu șase rapoarte. SUV-ul japonez poate fi comandat cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală Allgrip 4WD și oferă patru moduri de rulare.

Ca performanțe, noul S-Cross cu tracțiune față poate atinge „suta” în 9,5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 195 km/h. Varianta cu sistem de tracțiune integrală va sprinta de la 0 la 100 km/h în 10,2 secunde.

În ciclu de testare WLTP consumul variază între 5,3 l/100 km, pentru versiunea cu tracțiune față și cutie de viteze manuală, și 6,1 l/100 km, cifră valabilă pentru S-Cross cu tracțiune integrală și transmisie automată.

SUV-ul japonezilor va fi produs la uzina din Esztergom (Ungaria), iar livrările pe piața europeană vor debuta luna viitoare.

Sursa: Suzuki

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide