Kia va începe producția de vehicule electrice în Europa în 2025

Autor: Adrian Somai 02 nov. 2022 Știri auto

Kia urmează să își extindă gama de modele complet electrice cu un crossover de dimensiuni reduse programat să fie lansat în 2024, urmat de un hatchback compact care va fi prezentat până în 2025. Acesta din urmă ar putea fi și primul model complet electric al constructorului sud-coreean asamblat în Europa.

Planurile Kia în direcția tranziției electrice sunt cât se poate de serioase, constructorul sud-coreean anunțând recent o strategie care implică lansarea a câte două modele complet electrice la fiecare 12 luni, începând cu anul viitor. Pe plan european, Kia comercializează la ora actuală trei modele – crossoverele de mici dimensiuni Soul și Niro, respectiv crossoverul de dimensiuni medii EV6.

Astfel, Kia ar putea avea până în anul 2027 nu mai puțin de 14 vehicule 100% electrice în gamă. Strategia anterioară a producătorului sud-coreean prevăzuse o gamă formată din 11 modele complet electrice lansate până în anul 2026. Între timp, acestora li s-a adăugat două pick-up-uri electrice și încă un model dedicat piețelor în creștere.

Obiective îndrăznețe în segmentul electric

Ținând cont de această strategie de electrificare despre care am pomenit în rândurile anterioare, cei de la Kia își propun creșterea vânzărilor totale la o cifră de 4 milioane de vehicule până în 2030. În 2022, este prevăzută o cifră de vânzări de aproximativ 3.15 milioane de automobile.

În ceea ce privește obiectivele de vânzări în segmentul vehiculelor electrice, sud-coreenii anunță, de asemenea, planuri ambițioase. Dacă în acest an vorbim despre o cifră de vânzări de 160.000 de automobile cu propulsie electrică, această cifră ar trebui să crească la puțin peste 800.000 în anul 2026, respectiv la 1.2 milioane în 2030.

Strict pe plan european, cifrele de vânzări în acest segment ar trebui să crească de la 65.000 în 2022 la 400.000 în 2030. Astfel, ponderea vânzărilor modelelor electrice din totalul vânzărilor pe piața auto de pe Bătrânul Continent ar urma să crească de la 13% în 2021 la 63% în 2030. Începând cu 2035, autoritățile europene au decis ca vânzarea automobilelor echipate cu sisteme de motorizare diesel sau pe benzină să fie interzisă.

Sursa: Autorecent 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide