Tentativă de record mondial: Kia EV6 va încerca să străbată 15 țări și 5.800 km în 120 de ore

Autor: Mihai Morcovescu 27 aug. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean de automobile Kia anunță că EV6 va încerca să stabilească un record mondial pentru o mașină electrică. Modelul cu emisii zero va lua startul în maratonul „Driven to Extremes Euro EV” unde va încerca să traverseze 15 țări în 120 de ore.

Traseul se va întinde pe o lungime totală de aproape 5.800 de kilometri, între Oslo și Lisabona. Echipa Max Adventure va lua startul din capitala norvegiană în în ziua de 5 septembrie și își propune să ajungă în Portugalia pe 9 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mașinilor Electrice.

Cursa este inspirată de un test de anduranță pe care celebrul Stirling Moss l-a realizat în anii 1950.

Cursa este inspirată de un test de anduranță realizat de Stirling Moss în anii ’50

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Echipa Max Adventure a ales să folosească din nou modelul Kia EV6 într-o călătorie de acest gen. Recent, team-ul britanic a finalizat tot cu electricul coreean prima astfel de expediție, denumită „Fen to Fell”.

Aceasta s-a derulat pe un traseu în lungime de 336 de kilometri, de la cel mai de jos punct din Marea Britanie la cel mai înalt punct din Insulă. EV6 a izbutit să încheie cursa cu o singură încărcare a bateriei, iar la sosire computerul de bord indica o autonomie rămasă de 173 de kilometri.

„Driven to Extremes Euro EV Marathon” are ca sursă de inspirație aventura întreprinsă de legendarul Stirling Moss în 1952. Fostul pilot de Formula 1 a străbătut, alături de alți trei piloți, 15 țări europene în mai puțin de 5 zile. Acel test de anduranță a făcut parte din campania de promovare a limuzinei Humber Super Snipe.

Anul acesta, cei de la „Max Adventure” vor să ducă la bun sfârșit evenimentul la comenzile unui model electric Kia EV6. Maratonul va consta în traversarea a 15 țări din Europa în doar 120 de ore. Traseul va însuma 5.794 de kilometri.

Kia EV6, varianta ideală pentru această călătorie

Startul se va da la Oslo în ziua de 5 septembrie. Sosirea este planificată la Lisabona pentru data de 9 septembrie, de Ziua Mondială a Mașinilor Electrice.

Echipa va utiliza de-a lungul călătoriei stațiile publice de încărcare „Kia Charge”. La o stație rapidă de 350 kW, bateria lui Kia EV6 se poate încărca de la 10% la 80% în doar 18 minute. Dacă este vorba despre o stație de 50 kW, aceeași repriză durează 1 oră și 13 minute.

„Kia Charge” oferă acces instantaneu la peste 21.000 de puncte de încărcare în Marea Britanie. Este echivalentul a aproximativ 70% din infrastructura publică națională. De asemenea, rețeaua numără peste 300.000 de puncte în 29 de țări europene.

„Vrem să demonstrăm că este posibil să parcurgi o distanță foarte mare într-un timp scurt folosind o mașină electrică. Kia EV6 este alegerea ideală pentru această provocare. Știm cât de capabil și de confortabil este acest automobil într-o călătorie lungă”, a declarat Mac Mackenney, liderul de proiect.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide