Kia va lansa manualul de utilizare al mașinii sub formă de aplicație de mobil

Autor: Marius Vișan 19 iun. 2020 Știri auto

Kia lansează aplicația „Kia Owner’s Manual app”. Aceasta are la bază inteligență artificială (AI) și este dezvoltată în parteneriat cu Google Cloud și Megazone.

Aplicația dezvoltată pentru mobil este ușor de folosit și explică funcțiile regăsite pe modelele Kia cu ajutorul camerei smartphone-ului.

Aplicația Kia folosește camera telefonului

În loc să fie nevoiți să utilizeze manualul tipărit, clienții pot folosi aplicația pentru a găsi mai ușor informații despre caracteristicile individuale. De asemenea, aplicația are avantajul de a permite explicarea funcțiilor într-un mod simplu.

Kia a oferit clienților pe anumite piețe aplicații mobile care utilizează realitatea augmentată (Augmented Reality – AR) începând cu 2017. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a aplicației a fost limitată, deoarece a necesitat măsurarea tuturor layout-urilor și a butoanelor pentru fiecare model nou.

Kia, Google și Megazone s-au concentrat pe recunoașterea simbolurilor de pe butoane, care fac ca aplicația să fie compatibilă cu orice model nou, deoarece simbolurile vehiculelor sunt universale. Asocierea cu Google Cloud și Megazone face ca noua aplicație să poată fi personalizată și adaptată pentru zeci de piețe globale ale Kia.

Kia Owner’s Manual va fi lansat în a doua jumătate a anului 2020

Prin aplicarea tehnologiei unice de învățare a imaginilor bazată pe platforma AI utilizată de Google Cloud, funcția Scanner de simboluri a aplicației permite identificarea precisă a simbolurilor butoanelor din interiorul automobilului din orice unghi.

De exemplu, dacă un utilizator scanează cu un smartphone simbolul „cruise control” situat pe volan, platforma AI va recunoaște imaginea prin intermediul comunicării cu serverul. Apoi, smartphone-ul afișează instantaneu un videoclip care prezintă funcțiile detaliate ale sistemului.

Posibilitatea căutării digitale în conținutul manualului de utilizare

Aplicația servește ca manual de utilizare digital, cu funcție de căutare. De asemenea, oferă un index al simbolurilor și un index al indicatorilor de avertizare, oferind o listă ilustrată a acestora, precum și definițiile lor.

 

Kia lansează manualul de utilizare al mașinii sub formă de aplicație pentru mobil
Kia lansează manualul de utilizare al mașinii sub formă de aplicație pentru mobil

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide