Kia vine la Frankfurt cu conceptul Niro

Autor: ProMotor 10 sept. 2013 Știri auto

LIVE: Prim contact cu conceptul Kia Niro, la Frankfurt

Kia Niro este probabil cel mai urât concept prezentat la Frankfurt. Un monstruleţ gri-mat, pregătit parcă pentru filmele Mad Max sau pentru apocalipsă, Niro nici nu încearcă să fie simpatic. El este de altfel posibilul precursor al unui model de clasă mică destinat off-road-ului – căci altă destinaţie nu i-am putea găsi.

Impresionează totuşi prin roţile supradimensionate, precum şi prin alura robustă. Ne punem totuşi întrebarea: va îndrăzni Kia să atace şi zona maşinilor de teren distractive? Asta rămâne de văzut.

 

 

Fără nici cea mai mică legătură cu actorul Robert De Niro, sud-coreenii de la Kia au anunţat prezenţa la Salonul Auto de la Frankfurt a conceptului Niro. Conform oficialilor Kia, conceptul va trebui să testeze interesul publicului european pentru un potenţial model de clasă mică, un pic dopat am putea spune după cum arată Niro în imaginile oficiale, mai apropiat de un pseudo-crossover compact, în două uşi.

Conceptul a fost dezvoltat la centrul european de design Kia, situat chiar în Frankfurt. Gregory Guillaume, şeful echipei de design care s-a ocupat de Niro spune despre prototip că îmbină trăsături îndrăzneţe cu o alură robustă dar totuşi stilată, ce înglobează elemente din oţel inoxidabil.

Deocamdată nu se ştiu detalii tehnice legate de conceptul Niro, aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm lansarea oficială din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ce debutează pe 12 septembrie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide