Kimi Raikkonen a dat vestea care le-a frânt inimile fanilor

Autor: Elena Luchian 02 sept. 2021 Știri auto

Kimi Raikkonen a dat vestea care le frânge inima fanilor. Pilotul finlandez se retrage din Formula 1 la sfârșitul acestui sezon.

GALERIE FOTO

Kimi Raikkonen este veteranul Marelui Circ. Va avea 42 de ani la finalul acestui sezon. Două decenii a petrecut finlandezul în Formula 1.

Primul său start a fost în 2001, în Marele Premiu al Australiei, la volanul unui monopost Sauber. A trecut la McLaren Mercedes în sezonul următor și i-a făcut viață grea lui Michael Schumacher. În 2003, a terminat sezonul în spatele campionului mondial. Istoria s-a repetat în 2005, când Fernando Alonso a cucerit titlul, cu Raikkonen în urma sa.

Kimi a trecut la Ferrari în 2007 și primul său sezon în combinezonul roșu a fost un real succes. Finlandezul a devenit campion mondial, cursa decisivă fiind chiar ultima a sezonului, în Brazilia.

A părăsit echipa, dar și Marele Circ în 2009, după un sezon complet ratat. O singură victorie obținuse în acel an, în Marele Premiu al Belgiei. A revenit în 2012, la volanul unui monopost Lotus. În 2014, Ferrari anunța bomba: Raikkonen se întoarce. Finlandezul a bifat încă 26 de podiumuri, două pole position și un succes în 2018, în Marele Premiu al Statelor Unite.

La sfârșitul sezonului 2019, Raikkonen a semnat cu Alfa Romeo Racing un contract care expiră la sfârșitul acestui sezon. Pilotul finlandez și-a anunțat deja retragerea. “Asta este tot. Este ultimul meu sezon în Formula 1. Am luat această decizie iarna trecută. Nu a fost o decizie ușoară, dar, după acest sezon, vor urma lucruri noi”, a scris Kimi pe contul său de Instagram.

Cine îi ia locul lui Kimi Raikkonen la Alfa Romeo Racing?

Alfa Romeo Racing și Kimi Raikkonnen se despart anul acesta după un sezon ratat. Finlandezul este, la această oră, pe locul 17 în clasament, cu doar 2 puncte.

În locul său ar putea ajunge la Alfa Romeo un alt finlandez, actualul pilot Mercedes-AMG Petronas, Valtteri Bottas. Contractul său cu Mercedes expiră la sfârșitul sezonului, iar șeful echipei, Toto Wolff, nu pare dornic să prelungească înțelegerea. Austriacul este tentat să-l înlocuiască pe Bottas cu George Russell, pilot Mercedes care concurează, în acest sezon, pentru Williams.

Faptul că britanicul în vârstă de 23 de ani a fost la un pas de victorie în sezonul trecut, la Sakhir, când l-a înlocuit pe Lewis Hamilton, bolnav atunci de coronavirus, și faptul că a fost extrem de aproape de un pole position la Marele Premiu al Belgiei par să fie elementele cheie în luarea unei decizii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide