Câți kilometri de autostradă are România la sfârșit de 2021

Autor: Marius Vișan 09 dec. 2021 Știri auto

Site-ul 130km.ro a publicat o hartă la zi a proiectelor de autostrăzi din România. Harta de mai jos prezintă proiectele de autostrăzi și drumuri expres din România, la sfârșitului anului 2021.

Aceasta este trasată în funcție de cele mai noi informații disponibile. Harta autostrăzilor include atât autostrăzile aflate în exploatare (trasate cu verde), cât și cele aflate în execuție (portocaliu) sau în stadiul de proiect (negru).

Harta include numai autostrăzile și drumurile expres deschise, aflate în stadiu de execuție sau de licitații pentru execuție.

Nu sunt incluse traseele aflate la stadiul de propuneri, de studii de fezabilitate, etc întrucât acestea se modifică, amână sau anulează foarte des. Harta se actualizează trimestrial sau atunci când se deschid trasee noi.

Conform măsurătorii făcute de site-ul 130km.ro, în momentul de față, România are 942 de km de autostradă și drumuri expres deschise traficului rutier. Pe de altă parte, în faza de execuție se află alți 382 de km.

Sursă foto: 130km.ro

De departe, cea mai izolată porțiune de autostradă se află în județul Bacău

Este vorba de porțiunea care face parte din varianta ocolitoare a orașului Bacău care are în total 30,8 km, dintre care 16,2 km sunt la profil de autostradă (Autostrada A7 Ploiesti – Pașcani) și include 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier.

CNAIR a semnat pe 22 decembrie 2018 contractul pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău. Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni.

Activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău au început în data de 8 martie 2019, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevedea contractul semnat cu CNAIR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 130km.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide