Koenigsegg Regera: cea mai rapidă mașină de la 0 la 400 de km/h și înapoi – VIDEO

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

În urmă cu aproape o lună, Rimac Nevera ajunsese pe prima pagină a tuturor publicațiilor de specialitate cu recordurile sale abia stabilite. Într-o singură zi, Nevera reușise să stabilească nu mai puțin de 23 de recorduri mondiale, atrăgând astfel atenția pasionaților auto din întreaga lume. Printre altele, Nevera devenise atunci și cea mai rapidă mașină de serie de la 0 la 400 km/h și înapoi la 0.

Supercarul croat Rimac Nevera reușise la acea vreme să accelereze de la 0 la 400 km/h și înapoi la 0 într-un timp de numai 29.94 de secunde, stabilind un record mondial la acest capitol. Recordul a fost însă doborât de un alt supercar, și anume Koenigsegg Regera. Supercarul suedez a reușit să aceeași repriză în numai 28.81 de secunde. Astfel, modelul suedezilor a fost mai rapid cu 1.1 secunde decât Rimac Nevera.

Koenigsegg Regera nu s-a oprit însă aici și în cadrul aceleiași sesiuni a mai reușit să stabilească și un alt record mondial. Mai exact, potrivit Motor1, Regera a devenit și cea mai rapidă mașină de serie din lume care accelerează până la 250 de mile pe ora, echivalentul a 402 km/h. Supercarul suedez a reușit această performanță incredibilă într-un timp de numai 29.6 secunde.

Cea mai rapidă mașină de serie care accelerează până la 250 de mile pe oră

Modelul care a reușit să stabilească cele două recorduri mondiale menționate în rândurile anterioare a fost echipat cu un set de anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Recordul a fost stabilit pe o pistă cu o lungime de 3.274 de metri din cadrul aeroportului din Orebro, din apropiere de capitala Stockholm.

Koenigsegg Regera este unul dintre cele mai puternice supercaruri din lume, fiind echipat cu un motor V8 bi-turbo, capabil să dezvolte 1.521 de cai putere. Acum, rămâne de văzut cât timp vor rămâne în picioare noile recorduri stabilite de Regera.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Koenigsegg


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide