La Brașov a apărut o nouă metodă inedită pentru a obține fraudulos permisul de conducere

Autor: Mihai Morcovescu 17 iun. 2022 Știri auto
La Brașov a apărut o nouă metodă inedită pentru a obține fraudulos permisul de conducere

Șase persoane au fost reținute într-un nou caz de fraudă la examenul pentru obținerea permisului de conducere. Este vorba despre mai mulți candidați care ar fi promovat examenul scris în perioada 2012-2020 ajutate fiind de un candidat fals. Cei interesaţi plăteau sume cuprinse între 2.500 și 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut.

Până la 5.000 de euro pentru obținerea frauduloasă a permisului

Polițiștii anticorupție au efectuat șase percheziții în acest dosar, la domiciliile unor persoane și sedii de firme, în Brașov și în Galați. Patrusprezece persoane au fost aduse cu mandat la audieri. Inițial au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru 6 suspecți. Ulterior, instanța a decis ca aceștia să fie cercetați sub control judiciar.

În urma cercetărilor s-a stabilit că mai multe persoane au încasat sume mari de bani ca să șoptească răspunsurile corecte candidaților. Mai exact, o persoană urma cursurile unei școli de șoferi pentru a putea participa la proba scrisă pentru obținerea permisului auto.

În timpul probei scrise, candidatul fals, înscris legal, le șoptea anumitor candidați răspunsurile corecte la chestionare. Apoi, acesta părăsea sala. În schimbul serviciilor sale primea sume de bani substanțiale, cuprinse între 2.500 și 5.000 de euro. Metoda a fost aplicată încă din 2013, timp de 7 ani, însă cercetările au început abia în 2019.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua includea mai mulți instructori auto, care recrutau candidații dornici să dea mită pentru permisul auto. Aceștia își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov. Aici făceau școala de șoferi și primeau promisiuni pentru obținerea permisului în mod fraudulos.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumpărare de influență și trafic de influență.

Sursa: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide